Ik ga op bezoek
Mevrouw pakt ballon aan van medewerker van winkel Vermaat met personen op achtergrond

Bezoekregels

Draag een mondneusmasker als u op bezoek komt bij uw naaste

U vindt de mondneusmaskers bij de ingang van het ziekenhuis en op de balies van opname- en verpleegafdelingen. Namens onze patiënten: bedankt voor uw medewerking!

Om patiënten, bezoekers en medewerkers te beschermen tegen het coronavirus, zijn de bezoektijden en bezoekregels voor patiënten die in het ziekenhuis liggen aangepast. Op een aantal afdelingen gelden aparte bezoektijden en bezoekregels.

Uw bezoek tijdens corona

Het is belangrijk dat u op de hoogte bent van de huidige coronamaatregelen in ons ziekenhuis en dat u zich hieraan houdt.​ We vragen u om in ons ziekenhuis een mondneusmasker te dragen als u op bezoek gaat bij een naaste. Mondneusmaskers vindt u bij de ingang van het ziekenhuis en op de balies van opname- en verpleegafdelingen. 

Wanneer niet op bezoek?
We vragen u om bij corona-gerelateerde klachten een zelftest te doen. Kom niet op bezoek in ons ziekenhuis als u een positieve uitslag heeft. Is de uitslag negatief? Dan kunt u naar het ziekenhuis komen

Op deze manier hopen we de kans op besmetting te beperken. De veiligheid van onze patiënten, onze medewerkers en onze bezoekers staat voorop.

Houdt u zich aan de aangegeven bezoektijden

Bezoek voor patiënten is van harte welkom binnen de daarvoor aangegeven bezoektijden. Het bezoekuur is voor de patiënt vaak een welkome onderbreking van de dagelijkse gang van zaken. Tot aan het bezoekuur is onze verpleging bezig met de zorgverlening, zodat alle patiënten ook klaar zijn voor het bezoekuur. Tijdens het bezoekuur voeren de verpleegkundigen onder andere gesprekken met de familie van de patiënt en werken zij de patiëntendossiers bij. Na het bezoekuur moeten de verpleegkundigen en andere zorgverleners weer verder met de zorg voor de patiënt. Daarom wordt de eindtijd van het bezoek aangehouden. Uiteraard kan in overleg met de verpleegkundigen in bijzondere situaties van deze regels worden afgeweken.

Voldoende rust voor patiënten

Het is belangrijk dat de patiënten voldoende rust krijgen. Vooral ernstig zieke patiënten stellen rust op prijs. Het is mogelijk dat deze patiënten met minder ernstig zieke patiënten samen op een kamer liggen. Het is daarom belangrijk om hier tijdens het bezoekuur rekening mee te houden. Soms kan ook een familielid zorgen voor een goede spreiding van het bezoek. Een handig hulpmiddel hiervoor is de ziekenhuisplanner.

Patiënten in isolatie

Sommige patiënten worden geïsoleerd verpleegd. Op de deur van de kamer van de patiënt wordt dit duidelijk aangegeven. Het is belangrijk dat u als bezoek deze aanwijzingen volgt. Heeft u hier vragen over? De verpleegkundige beantwoordt deze graag.

Telefonische vragen eerste contactpersoon

Bent u eerste contactpersoon van iemand die in het ziekenhuis ligt en géén corona heeft? En heeft u vragen? Dan kunt u iedere ochtend tussen 10.00 en 12.00 uur bellen met de afdeling waar uw naaste ligt.

Let op: we geven medisch-inhoudelijke informatie alléén aan de wettelijk vertegenwoordiger van de patiënt. Alleen als de patiënt hiervoor uitdrukkelijk toestemming heeft gegeven, verstrekken we deze informatie aan anderen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: