Mijn Rijnstate
Vrouw op de bank in de huiskamer

Hoe logt u in?

U kunt Mijn Rijnstate openen op een laptop, een pc, een tablet of een smartphone. U logt in met DigiD mét controle via sms of de DigiD-app.

Direct inloggen

Over DigiD

Om gebruik te kunnen maken van Mijn Rijnstate heeft u DigiD nodig: een persoonlijke inlogcode voor de overheid en de zorg. Deze bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Met DigiD kunt u veilig gebruikmaken van alle functies op de website.

Controle via sms of DigiD-app

Voor de controle via sms heeft u een telefoon (vaste lijn of mobiel) nodig. Voor controle via de DigiD-app heeft u een smartphone of tablet nodig. De controle is een extra beveiligingsstap van DigiD.

DigiD aanvragen

Heeft u nog geen DigiD? Vraag deze dan aan via de website www.digid.nl. Hier kunt u ook controle via sms aanvragen en de DigiD-app activeren. De verwerking van uw aanvraag duurt drie tot zes werkdagen.

Uw telefoonnummer

Bij controle via sms krijgt u tijdens het inloggen met uw DigiD op uw mobiele telefoon een sms met een code. Heeft u een vaste telefoonlijn? Dan krijgt u de code via een gesproken bericht. Het telefoonnummer waarop u deze sms of dit gesproken bericht ontvangt, is het telefoonnummer dat van u bekend is bij DigiD.
Het telefoonnummer kan anders zijn dan het telefoonnummer dat wij bij Rijnstate van u hebben geregistreerd.

Wilt u uw telefoonnummer voor de sms-controle bij DigiD controleren, wijzigingen of toevoegen? Kijk dan op www.digid.nl/vraag-en-antwoord. Het wijzigen of toevoegen van een telefoonnummer bij DigiD kan enkele dagen duren.

Meer weten over DigiD?

Alles over DigiD vindt u op de website van DigiD zelf. Eenvoudige uitleg met plaatjes vindt u op de website Oefenen met DigiD, mede ontwikkeld door Stichting Leer Zelf Online.

Nog geen patiënt bij ons?

Bent u nog niet bekend in ons ziekenhuis? Of is het lang geleden dat u bij ons bent geweest?  Dan controleren wij eerst uw burgerservicenummer (BSN) om uw identiteit vast te stellen. Wij streven ernaar om dit binnen één werkdag te doen. Daarna kunt u terecht op Mijn Rijnstate. 

Uitloggen 

U logt uit door rechts bovenin het scherm op ‘Uitloggen’ te klikken. Als u vijftien minuten niets doet in Mijn Rijnstate, wordt u automatisch uitgelogd. De link met DigiD wordt dan verbroken. Dit heeft te maken met veiligheid en privacy. Uw gegevens worden niet automatisch opgeslagen. Was u bijvoorbeeld bezig met een e-consultbericht en had u dat nog niet verzonden? Dan bent u dit bericht kwijt. Ook een aantekening of een vragenlijst die u nog niet had opgeslagen, gaat dan verloren. 

Inloggen Mijn Rijnstate

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: