Zorgkosten en vergoedingen
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Vergoedingen

Wordt mijn zorg vergoed?

Iedereen die in Nederland woont of werkt is wettelijk verplicht om zich te verzekeren tegen ziektekosten uit de basisverzekering. Tegenwoordig is het niet meer vanzelfsprekend dat alle zorg wordt vergoed. Zo heeft iedereen vanaf 1 januari 2023 een eigen risico van minimaal 385 euro. Hoeveel en welke zorg daarna wordt vergoed, hangt af van uw polis en uw zorgverzekeraar. Controleer dit altijd bij uw zorgverzekeraar voordat u voor de eerste afspraak naar ons ziekenhuis komt. Zo komt u niet voor vervelende financiële verrassingen te staan.

Uw eigen risico

Komt u in het ziekenhuis, dan betaalt u altijd eerst een eigen risico over de zorg die vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Het eigen risico is verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar. Voor 2023 is het eigen risico vastgesteld op 385 euro. Kosten voor kinderen onder de 18 jaar vallen niet onder het eigen risico, maar worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Een bezoek aan de huisarts valt ook niet onder het eigen risico. Een bezoek aan de Spoedeisende Hulp en ambulancevervoer vallen wel onder het eigen risico.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: