Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over coronavirus

Heeft u corona-gerelateerde klachten? Doe dan een zelftest. Bij een positieve uitslag, blijft u thuis. Is de uitslag negatief? Dan kunt u naar het ziekenhuis komen, maar draagt u een mondneusmasker.

In het ziekenhuis vragen wij u om zich te houden aan een aantal regels:

  • Heeft u corona-gerelateerde klachten? Doe dan een zelftest. Bij een positieve uitslag, blijft u thuis. Is de uitslag negatief? Dan kunt u naar het ziekenhuis komen, maar draagt u een mondneusmasker;
  • We vragen u om in ons ziekenhuis een mondneusmasker te dragen als u op bezoek gaat bij een naaste. Mondneusmaskers vindt u bij de ingang van het ziekenhuis en op de balies van opname- en verpleegafdelingen.
  • Verspreid over de locaties vindt u voldoende desinfectiepompjes om desgewenst uw handen te ontsmetten;
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog;
  • Begroet zonder handen schudden;
  • Houd u aan de bezoektijden en bezoekregels.

Wij voeren de gewone zorg zoveel mogelijk uit. Op basis van urgentie bepalen we voor welke patiënten we als eerste een afspraak inplannen. Uw arts beoordeelt of dit voor u geldt. We vragen u dringend om hier niet zelf over te bellen. Als uw afspraak wordt ingepland, bellen wij u hierover. We bellen met een anoniem nummer. 

Controle op mogelijke klachten coronavirus
Heeft u corona-gerelateerde klachten? Dan vragen we u een zelftest te doen. Bij een positieve uitslag, blijft u thuis. Is de uitslag negatief? Dan kunt u naar het ziekenhuis komen, maar draagt u een mondneusmasker.

 

Ja, dat mag. Op de Spoedeisende Hulp vragen we u maximaal één begeleider mee te nemen.

Tip voor als u alleen naar uw afspraak komt: u kunt ook alleen naar uw afspraak komen als u dat prettig vindt. Tijdens uw afspraak kunt u een voor u belangrijke naaste bellen en op de luidspreker zetten. Zo kan hij/zij meeluisteren en ook iets zeggen. Of u kunt het gesprek opnemen met uw mobiele telefoon, zodat u dit later met iemand terug kunt luisteren.

We vragen u om in ons ziekenhuis een mondneusmasker te dragen als u op bezoek gaat bij een naaste. Zeker bij corona-gerelateerde klachten. U kunt een mondneusmasker pakken bij binnenkomst in ons ziekenhuis. 

Ook medewerkers van Rijnstate die binnen anderhalve meter contact hebben met patiënten, houden hun mondneusmasker op.

Ja, u kunt gewoon bevallen in Rijnstate. Op de verloskamers is naast de partner nog een tweede persoon welkom. Over het tijdstip worden in overleg met de afdeling afspraken gemaakt. Als u na de bevalling een nacht in het ziekenhuis moet blijven, mag ook uw partner (of begeleider) blijven slapen.

 

Patiënten die misschien het coronavirus hebben, worden in isolatie verpleegd. De zorgverleners hebben beschermende kleding aan. Afhankelijk van de uitslag van de test wordt de patiënt wel/niet uit isolatie gehaald.

Maakt u zich zorgen over uw medische situatie? Stel dan uw vraag aan uw behandelend arts of bel met de polikliniek waar u onder behandeling bent.

Het is niet nodig om bijvoorbeeld rolstoelen of knopjes van liften of koffieautomaten extra schoon te maken. De kans dat het virus via oppervlakken wordt overgedragen is niet groot. Om besmetting met het coronavirus te voorkomen, is het belangrijk dat het virus niet in uw mond, neus of oogslijmvlies komt. Dit voorkomt u door vaak uw handen te wassen met water en zeep en uw gezicht niet aan te raken als uw handen niet schoon zijn.

Op de factuur van uw zorgverzekeraar vindt u een overzicht van de activiteiten die vanwege uw aandoening of behandeling zijn uitgevoerd in het ziekenhuis. Het is mogelijk dat op dit overzicht een ‘eerste polikliniekbezoek’ of een ‘herhaal polikliniekbezoek’ staat, terwijl u voor uw afspraak niet in het ziekenhuis bent geweest. Om patiënten tijdens het coronavirus niet onnodig naar het ziekenhuis te laten komen, zijn afspraken op de polikliniek zoveel mogelijk vervangen door afspraken op afstand. Bijvoorbeeld telefonisch, per e-mail of via videobellen. Dit is landelijk afgesproken door zorgaanbieders, zorgverzekeraars en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Of uw afspraak in het ziekenhuis of op afstand is geweest, heeft geen invloed op de hoogte van de factuur. Het tarief is hetzelfde.

U kunt deze vragenlijst invullen. Afhankelijk van uw antwoorden krijgt u een advies of aanvullende regionale informatie voor bijvoorbeeld contact met uw huisarts of GGD voor een test.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: