Mijn Rijnstate
Twee verpleegkundigen staand met handen in de zij en liften op de achtergrond

E-consult

Een e-consult is een afspraak met uw zorgverlener per e-mail. Het is een alternatief voor een telefonische afspraak of een afspraak in de spreekkamer. U stelt eenvoudig en veilig uw vraag aan uw zorgverlener via deze beveiligde website.

Gebruik een e-consult om vragen te stellen die niet kunnen wachten tot uw volgende afspraak. Wij streven ernaar om binnen twee werkdagen een reactie te geven.

Gebruik een e-consult niet bij spoed
Het e-consult is niet geschikt voor het stellen van vragen die spoed hebben. Bel bij spoed de polikliniek of uw huisarts.

U kunt een e-consult sturen naar de zorgverleners waar u op dat moment onder behandeling bent. In Mijn Rijnstate heeft u via de pagina e-consult de mogelijkheid om een nieuw e-consult te starten, nieuwe e-consultberichten te lezen en te beantwoorden en ‘gesloten’ e-consulten terug te lezen.

  • Voor een nieuw onderwerp: start een nieuw e-consult.
  • Voor vragen of opmerkingen binnen een openstaand onderwerp: ga naar het betreffende onderwerp en reageer op het laatste bericht.
  • Onderwerpen waar ‘Gesloten’ achter staat, kunnen niet meer beantwoord worden.

Uw bericht komt binnen bij een medewerker van de polikliniek.

Heeft u een medische vraag gesteld, dan sturen zij uw bericht door aan uw zorgverlener. Het streven is binnen twee werkdagen een reactie te geven op uw bericht.

Voor overige vragen streven we ernaar om binnen één werkdag een reactie te geven.

E-consulten kunnen in rekening gebracht worden bij u of bij uw zorgverzekeraar. Dit is alleen zo als het consult een herhaalafspraak vervangt bij uw arts of verpleegkundig specialist op de polikliniek in het ziekenhuis. Dit 'consult op afstand' telt mee voor het eigen risico dat u betaalt.

Een berichtje aan uw specialist om te vertellen dat het intussen beter met u gaat of een vraag waarop de spreekuurassistent u het antwoord kan geven, wordt niet in rekening gebracht.

 Heeft u al een berichtenwisseling via e-consult met uw behandelaar en stelt u een vraag over het zelfde openstaande onderwerp, dan wordt dit niet apart in rekening gebracht.

U kunt alleen een e-consult starten bij het specialisme waar u onder behandeling bent. Selecteer boven in de e-mail bij 'wijzig ontvanger' het specialisme waaraan u uw vraag wilt stellen.

De e-consultberichten worden opgeslagen in uw elektronische patiëntendossier (EPD). Alle zorgverleners die rechtstreeks bij uw behandeling betrokken zijn, hebben toegang tot uw EPD. Dat betekent dat zij ook de e-consultberichten kunnen lezen.

Ja, dat kan. Een bijlage kunt u toevoegen nadat u een ontvanger heeft geselecteerd. U kunt meerdere bijlagen versturen in hetzelfde e-consultbericht.

Als u vijftien minuten niet actief bent in Mijn Rijnstate, wordt u automatisch uitgelogd. Dit heeft te maken met de verbinding tussen Mijn Rijnstate en DigiD. Heeft u uw e-consultbericht nog niet verzonden, dan bent u dit kwijt. U kunt het bericht niet tussentijds opslaan.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: