Mijn Rijnstate
Twee verpleegkundigen staand met handen in de zij en liften op de achtergrond

Algemeen

U kunt hier:

• informatie uit uw medisch dossier inzien;
  • uitslagen van onderzoeken bekijken die uw specialist heeft aangevraagd;
  • uitslagen van onderzoeken bekijken die uw huisarts of uw verloskundige voor u heeft aangevraagd en die zijn uitgevoerd door ZekerWeten;
  • online een afspraak inplannen;
  • een e-consult starten: een medisch consult per e-mail;
  • vragenlijsten invullen om uw afspraak in het ziekenhuis voor te bereiden;
  • uw persoonlijke gegevens inzien en aanpassen;
  • folders en andere informatie bekijken die uw behandelaar voor u heeft klaargezet.

Om in te loggen heeft u een DigiD nodig. DigiD is een persoonlijke inlogcode voor de overheid en de zorg. Deze bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Heeft u nog geen DigiD? Dan kunt u die aanvragen via www.digid.nl. Inloggen bij Mijn Rijnstate kan alleen via DigiD met controle via sms. De extra controle via sms maakt uw DigiD veiliger. Heeft u nog geen DigiD met sms-controle of heeft u hier vragen over? Kijk dan op www.digid.nl/vraag-en-antwoord.

Bent u naar Rijnstate verwezen, maar bent u nog geen patiënt bij ons? Of is het lang geleden dat u bij ons bent geweest? Dan controleren wij eerst uw burgerservicenummer (BSN) om uw identiteit vast te stellen. Wij streven ernaar om dit binnen één werkdag te doen. Daarna kunt u terecht op Mijn Rijnstate.

U heeft toegang tot Mijn Rijnstate via een pc, een laptop, een tablet of een smartphone. Mijn Rijnstate werkt het beste in alle recente browsers. Houd de browser en het besturingssysteem van uw apparaten up to date. Download en installeer altijd de laatste versies en schakel de auto-update functie in.

Om in te kunnen loggen met uw DigiD moet uw apparaat minimaal beschikken over een van de volgende besturingssystemen:

• Voor uw computer
    • Windows 7 / 8.1
    • Windows 10
    • OSX 10.9.4 of hoger
  • Voor uw mobiele apparaat
    • iOS 7 of hoger
    • Android 6 of hoger

Om te controleren of uw besturingssysteem en browser voldoen aan de minimale eisen gaat u naar de volgende website: https://test.g3-ev.pkioverheid.nl/. Ziet u vervolgens twee groene vlakken, dan voldoen uw besturingssysteem en browser aan de minimale eisen. Voldoen uw systeem en uw browser niet aan de minimale eisen? Update uw besturingssysteem en uw browser dan naar de meest recente versie. Raadpleeg de handleiding of de helpfunctie van uw besturingssysteem en browser om de update uit te voeren. U kunt ook inloggen met een ander apparaat dat wel over het juiste besturingssysteem en browser beschikt.

U kunt Mijn Rijnstate openen op een pc, een laptop, een tablet of een smartphone.

Dit zijn de meest voorkomende oorzaken:

• Er is iets met (uw) DigiD. Lees meer hierover op de website van DigiD.
  • Uw browser en/of besturingssysteem voldoen niet aan de nieuwste minimale eisen om in te loggen met DigiD. Het kan zijn dat u uw computer moet upgraden. Houd de browser en het besturingssysteem van uw apparaten up-to-date. Download en installeer altijd de laatste versies en schakel de auto-update functie in. Om in te kunnen loggen met uw DigiD moet uw apparaat minimaal beschikken over een van de volgende besturingssystemen:
    • Voor uw computer
      • Windows 7 / 8.1
      • Windows 10
      • OSX 10.9.4 of hoger
    • Voor uw mobiele apparaat
      • iOS 7 of hoger
      • Android 6 of hoger
    • Om te controleren of uw besturingssysteem en browser voldoen aan de minimale eisen gaat u naar de volgende website: https://test.g3-ev.pkioverheid.nl/. Ziet u vervolgens twee groene vlakken, dan voldoen uw besturingssysteem en browser aan de minimale eisen. Voldoen uw systeem en uw browser niet aan de minimale eisen? Update uw besturingssysteem en uw browser dan naar de meest recente versie. Raadpleeg de handleiding of de helpfunctie van uw besturingssysteem en browser om de update uit te voeren. U kunt ook inloggen met een ander apparaat dat wel over het juiste besturingssysteem en browser beschikt.
  • Wij hebben uw identiteit niet kunnen vaststellen. Ga hiervoor naar de Registratiebalie in het ziekenhuis.

Heeft u een ander probleem of kunt u nog steeds niet inloggen? Neem dan contact op met de Helpdesk van Rijnstate via ons vragenformulier of via 088 - 005 7988.

Dat bepaalt u zelf:

• U krijgt geen e-mails of sms’je vanuit Mijn Rijnstate als u in het verleden heeft aangegeven dat u geen e-mails of sms’jes van Rijnstate wilt ontvangen.
  • U krijgt wel e-mails of sms’jes vanuit Mijn Rijnstate:
    • als u heeft aangegeven dat u wel e-mails of sms’jes van Rijnstate wilt ontvangen.
    • als u niets heeft aangegeven over of u e-mails of sms’jes wilt ontvangen van Rijnstate.

Wilt u uw instellingen voor het ontvangen van e-mails of sms’jes veranderen? U kunt dit zelf aanpassen in Mijn Rijnstate onder ‘Mijn gegevens’ op de pagina ‘Contactvoorkeuren’. U kunt dit ook aan laten passen bij de Registratiebalie op een van de locaties van Rijnstate.

Als u niet heeft aangegeven geen e-mail te willen ontvangen, ontvangt u in ieder geval de volgende e-mails:

• Herinneringen voor het online inplannen van afspraken.
  • Afspraakherinneringen vier dagen voor de afspraakdatum.
  • Een e-mail bij een nieuw e-consult.
  • Machtiging beëindigen bij 12 jaar.
  • Machtiging beëindigen bij 16 jaar.
  • Een e-mail bij een nieuwe vragenlijst.

Als u daarnaast uw contactvoorkeur op 'Digitaal' heeft ingesteld, ontvangt u ook de volgende e-mails:

• Afspraakbevestigingen en afspraakwijzigingen.
  • E-mail bij een nieuwe patiëntfolder.
  • Herinnering bij een nog niet ingevulde vragenlijst.
  • E-mail bij nieuwe correspondentiebrief.
  • E-mail bij nieuwe labaanvraag.

Wij sturen onze patiënten vier dagen voor een afspraak een sms’je of een e-mail om ze te herinneren aan deze afspraak. Twee dagen voor een opname sturen wij onze patiënten een sms’je om ze hieraan te herinneren. We sturen vier dagen voor een opname ook een herinnering via e-mail.

Het is dus belangrijk dat wij uw juiste 06-nummer en uw juiste e-mailadres hebben. Zorg er daarom voor dat uw contactgegevens kloppen. U kunt ze controleren en aanpassen in Mijn Rijnstate.

Dat kan. Dat gaat met een machtiging. Lees hierover meer bij de veelgestelde vragen over machtigingen.

Controleer of wij uw e-mailadres en mobiele telefoonnummer hebben en of het klopt. Dat kunt u zien bij ‘Mijn gegevens’, onderdeel 'Contactgegevens'. U kunt uw e-mailadres en uw telefoonnummer zelf aanpassen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: