Mijn Rijnstate
Twee verpleegkundigen staand met handen in de zij en liften op de achtergrond

Machtigingen

U kunt gemachtigd worden voor een patiënt die u wettelijk vertegenwoordigt, uw kind, iemand voor wie u tijdelijk zorgt, een ouder, een familielid, een vriend(in).

 • U kunt een machtiging alleen persoonlijk aanvragen door dit formulier in te vullen en te ondertekenen. Inleveren kan op elke locatie van Rijnstate bij de receptie.
 • Bent u opgenomen in Rijnstate? Dan kunt u een machtiging aanvragen op de afdeling waar u ligt.
 • Gemachtigde en patiënt (vanaf 12 jaar) moeten beiden aanwezig zijn bij de aanvraag.
 • Gemachtigde en patiënt moeten beiden een identiteitsbewijs laten zien.
 • De gemachtigde wordt eerst ingeschreven als patiënt bij Rijnstate (als dat nog niet zo is).
 • Bent u wettelijk vertegenwoordiger van de patiënt, bent u voogd of mag u als ouder alleen toegang krijgen en de andere ouder niet? Neem dan ook een geldige beschikking van de rechtbank mee.

Alle informatie over machtigingen staat op www.rijnstate.nl/mijnrijnstate.

 • U kunt een machtiging alleen persoonlijk aanvragen bij de receptie door een ingevuld en ondertekend machtigingsformulier in te leveren. Dat kan op elke locatie van Rijnstate.
 • De gemachtigde moet een geldig identiteitsbewijs laten zien.
 • De gemachtigde wordt eerst ingeschreven als patiënt bij Rijnstate (als dat nog niet zo is).
 • Bent u wettelijk vertegenwoordiger van het kind, bent u voogd of mag u als ouder alleen toegang krijgen en de andere ouder niet? Neem dan ook een geldige beschikking van de rechtbank mee.
 • U kunt samen met uw kind een machtiging aanvragen via dit formulier.
 • Het kind moet nu ook een geldig identiteitsbewijs te laten zien.
 • Heeft u eerder een machtiging voor uw kind aangevraagd, toen uw kind nog onder de 12 jaar was? Dan stopt deze machtiging als uw kind 12 jaar wordt. Een maand voordat uw kind 12 jaar wordt sturen wij hierover een e-mail naar het bij ons geregistreerde e-mailadres. Volgens de wet beslissen kinderen vanaf 12 jaar namelijk mee over wie er toegang heeft tot hun dossier. Wil uw kind dat u wel toegang heeft tot Mijn Rijnstate? Vraag dan samen opnieuw een machtiging aan bij de receptie (mogelijk op alle locaties). Dit kan al voordat uw kind 12 jaar wordt.

U kunt iemand anders machtigen zoals beschreven bij ‘Hoe vraag ik een machtiging aan?’ 

U kunt een machtiging laten intrekken bij de receptie op elk moment dat u dat wenst.

Nadat u de aanvraag bij de receptie heeft geregeld, kunt u uiterlijk de volgende werkdag in het dossier waarvoor u gemachtigd bent.

U kunt een machtiging altijd bij de receptie laten intrekken. 

Als gemachtigde kunt u alles zien en doen wat u in uw eigen Mijn Rijnstate ook kunt zien en doen.

Vanaf het moment dat uw kind 16 jaar is, worden de machtigingen automatisch ingetrokken. Uw kind kan vanaf deze leeftijd alleen nog maar zelf inloggen in Mijn Rijnstate. Wil uw kind dat u wel toegang heeft tot Mijn Rijnstate? Vraag dan samen opnieuw een machtiging aan bij het specialisme waar uw kind onder behandeling is. Ga daarvoor naar de balie van de betreffende polikliniek. Dat kan op alle locaties van Rijnstate. Alle informatie over machtigingen staat op www.rijnstate.nl/mijnrijnstate.

Heeft u geen ouderlijk gezag meer? Dan wordt uw machtiging ingetrokken.

Nee. Een DigiD is strikt persoonlijk. Als u Mijn Rijnstate van iemand anders wilt inzien, vraag dan een machtiging aan.

Nee. De afspraakherinnering versturen wij naar het e-mailadres of het telefoonnummer dat onder ‘Persoonlijke gegevens’ van de patiënt zelf staat. Dat geldt voor alle meldingen, dus ook als er bijvoorbeeld een nieuw e-consultbericht voor de patiënt klaarstaat of als er nieuwe informatie beschikbaar is op Mijn Rijnstate.

Wanneer de patiënt komt te overlijden, blijft de gemachtigde toegang houden tot de gegevens in Mijn Rijnstate.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: