Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Samenwerken in de regio voor de beste zorg en begeleiding bij parkinsonIn Nederland leven 50.000 mensen met de ziekte van Parkinson. Over de hele wereld zijn dat er maar liefst 10 miljoen. Op Wereld Parkinson Dag vragen we extra aandacht voor deze groep patiënten.

Parkinson is een ziekte die ontstaat in de hersenen. De manier waarop de ziekte zich uit, is voor elke patiënt weer anders. Het treft mannen en vrouwen, jong en oud. Symptomen zijn heel divers: van trillende handen en depressies, tot vastgenageld staan en geen initiatief meer tonen. De behandeling en begeleiding bij de ziekte van Parkinson vragen om een hele specialistische en deskundige aanpak. Daarbij wordt altijd gekeken naar de behoeften en de wensen van de patiënt en zijn naaste(n).

Samenwerking: ‘Zorg voor Parkinson’

Met Zorg voor Parkinson, een initiatief dat tot stand is gekomen in samenwerking met de Parkinson Vereniging en ParkinsonNet, werkt Rijnstate samen met Radboudumc, CWZ, Bernhoven en Maasziekenhuis Pantein. Samen zorgen we ervoor dat mensen met de ziekte van Parkinson en hun naasten de beste zorg en begeleiding krijgen.

Wat houdt de samenwerking ‘Zorg voor Parkinson’ precies in? Wat betekent dit initiatief voor mensen met parkinson, hun naasten en zorgverleners in de regio? Op de website van Zorg voor Parkinson wordt dit allemaal duidelijk uitgelegd in een mooie animatie.

 

Meer informatie over Parkinsonzorg in Rijnstate vindt u hier.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: