Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Rijnstate kiest Berna Sleijster tot Nurse of the Year 2022Berna Sleijster is vandaag, op de Dag van de Zorg, verkozen tot Nurse of the Year 2022. Ze werkt op de afdeling Medium Care en is voorzitter van het Verpleegkundig Platform. Berna onderscheidt zich vooral door de manier waarop ze het verpleegkundig vak in de schijnwerpers zet.

Rijnstate is blij met Berna en Berna met Rijnstate. Ze is een allround verpleegkundige doordat zij zowel aan het bed bij de patiënt als organisatorisch een positieve invloed heeft met haar heldere mening. En die mening daar staat ze voor, die deelt ze en geeft ze actief als het nodig is.

Verpleegkundig Platform

“Het is fijn om in Rijnstate te werken. Ik ben met liefde voor mijn patiënten verpleegkundige en ben blij en dankbaar om daarnaast ook allerlei organisatiezaken te beïnvloeden en vorm te geven. Binnen ons ziekenhuis krijg je daar in het Verpleegkundig Platform ook echt de ruimte voor. Zo geef je als zorgprofessional je eigen vak kleur en inhoud”, lacht de gelukkige winnares van de Nurse of the Year verkiezing 2022.

Continu verbeteren

Berna werd voor de prijs genomineerd door haar team van de afdeling Medium Care. Ze stimuleert het verpleegkundig leiderschap op een positieve manier. Dit doet ze door collega’s te aan te moedigen om de verpleegkundige zorg te blijven verbeteren. Daarnaast benut ze de persoonlijke kwaliteiten van collega’s en zet deze op de juiste manier in. Heeft ze vernieuwende plannen? Dan betrekt ze haar collega’s op alle niveaus erbij en maakt er gezamenlijke teamdoelen van.

Meepraten en meebeslissen

Hans Schoo, lid Raad van Bestuur Rijnstate: “Een ziekenhuis kan niet zonder verpleegkundigen. En naast de verpleegkundige werkzaamheden krijgen verpleegkundigen bij ons alle kans om de organisatie mede vorm te geven. Het is echt meepraten en meebeslissen. Berna heeft die kans gepakt en wordt daarvoor nu gewaardeerd en in het zonnetje gezet. Echt een mooie prestatie.’’

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: