Nu ook thuisbehandeling mogelijk voor patiënten met leukemie of MDSIn mei 2021 startte Rijnstate met thuistoediening van chemokuren en immunotherapie voor mensen met kanker. Sinds die tijd zijn er in totaal bijna 500 thuistoedieningen verzorgd voor kankerpatiënten met zes verschillende middelen. Begin augustus voegen we daar het middel Vidaza aan toe voor patiënten met een bepaalde vorm van leukemie of MDS (Myelodysplastisch syndroom).

Bianca Vreven, senior oncologie verpleegkundige bij Rijnstate: “Vidaza is een chemotherapie waarbij patiënten met een bepaalde vorm van leukemie of MDS per maand zeven dagen achter elkaar twee injecties krijgen. Zo’n behandeling duurt ongeveer een kwartier. De eerste kuur vindt plaats in het ziekenhuis, en daarna komt de verpleegkundige aan huis. Deze patiënten zijn vaak kwetsbaar en vermoeid, dus het is heel fijn dat ze niet een hele week lang iedere dag naar het ziekenhuis hoeven komen. Zeker niet voor zo’n korte behandeling. Het bespaart hen tijd, reis- en parkeerkosten. Daarnaast geven patiënten die thuisbehandeling krijgen vaak aan dat ze zich minder ‘patiënt’ voelen omdat ze in hun eigen, vertrouwde omgeving kunnen blijven”.

De Juiste Zorg op de Juiste Plek

Jaarlijks verplaatsen we 250 behandelingen met Vidaza naar de thuisomgeving. De thuistoediening van dit soort behandelingen past binnen het landelijke programma ‘Juiste Zorg op de Juiste Plek’. Eén van de drie pijlers van dit programma is het verplaatsen van zorg: in het ziekenhuis als het moet, en thuis als het kan. Rijnstate werkt hierin nauw samen met zorgpartners in de regio.

Meer informatie over De Juiste Zorg op de Juiste Plek in Rijnstate vindt u hier.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: