Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Nieuw in Rijnstate: Infopunt innovatieDigitalisering en innovaties in de zorg helpen bij de grote uitdagingen waar de zorg voor staat. Het nieuwe Infopunt innovatie in Rijnstate Arnhem biedt hulp aan patiënten en bezoekers bij het gebruik van digitale middelen én geeft een kijkje in de keuken als het gaat om innovaties en nieuwbouwprojecten waar veel van deze middelen en innovaties in terugkomen.

Vandaag openden Annette Laarman, voorzitter van de Cliëntenraad van Rijnstate, en Hans Schoo, lid Raad van Bestuur van Rijnstate, het gloednieuwe Infopunt innovatie. Het Infopunt innovatie bestaat uit een balie met 4 computers waar patiënten, hun naasten en bezoekers onder begeleiding van een vrijwilliger voorlichting kunnen krijgen over digitale ontwikkelingen en innovaties in Rijnstate en over nieuwbouw. Ook robot Jamie rijdt rond.

Anders denken en handelen

Annette Laarman: “De Cliëntenraad is blij met het nieuwe Infopunt innovatie, want de inzet van innovaties en digitale middelen vraagt om anders denken en handelen en om steeds meer digitale vaardigheden van de patiënt. Die vaardigheden zijn helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. De Cliëntenraad vraagt daarom nadrukkelijk extra aandacht voor deze groep patiënten. Daarnaast is het fijn om een fysieke plek in het ziekenhuis te hebben waar je naar toe kunt gaan voor meer informatie en waar je hulp kunt krijgen van een vrijwilliger.” 

Vertrouwd raken

Op de 4 computers kunnen patiënten en bezoekers oefenen, filmpjes bekijken en hulp krijgen van een vrijwilliger. Maar er is meer te zien. “Naast het hulp bieden bij de inzet van digitale middelen, heeft het Infopunt innovatie tot doel om patiënten en bezoekers meer vertrouwd te laten raken met innovaties die Rijnstate nu al inzet. Ook nemen we patiënten en bezoekers graag mee in onze nieuwbouwplannen. Zo bouwen we in Elst het ziekenhuis van de toekomst dat gebaseerd is op duurzaamheid, innovatie en gezondheid. Ook dat laten we hier zien”, vertelt Hans Schoo.

Locatie Infopunt innovatie

Het Infopunt innovatie bevindt zich in Rijnstate Arnhem bij het liftenplein in de A toren (begane grond richting de poliklinieken).

Hoe komt u bij het Infopunt innovatie? En welke informatie vindt u er precies? Dat laten we zien in onderstaande video.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: