Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Informatiebijeenkomst nieuw platform zorg en welzijnDe levenskwaliteit van inwoners van het buitengebied verbeteren door zorg en welzijn dichterbij te brengen. Daaraan werken Gemeente Lingewaard, Stichting Welzijn Lingewaard (SWL), Rijnstate en Health Valley samen. Vanuit het Europese project dRural bouwen we een gebruiksvriendelijk, duurzaam en regionaal digitaal dienstenplatform met de naam Samen Kwiek.

 

Het doel: betere zichtbaarheid en samenwerking tussen de nulde lijn (waaronder sociaal domein en welzijn), eerste lijn (waaronder huisartsen en fysiotherapeuten), en tweede lijn (zoals het ziekenhuis). Door laagdrempelig in te zetten op preventie, voelen mensen zich gezonder en fijner en voorkomen we dure (ziekenhuis)zorg.

Andere partijen kunnen aansluiten

Gemeente Lingewaard, Stichting Welzijn Lingewaard (SWL), Rijnstate en Health Valley hebben samen met diverse belanghebbenden uit de regio de basis van het platform uitgedacht. Nu komt er het moment waarop nog meer partijen, zoals zorgorganisaties en bedrijven mee kunnen denken en werken aan het platform. Zij kunnen zich gaan inschrijven vanaf 1 oktober. Een externe commissie beoordeelt alle inschrijvingen. Partijen die geselecteerd worden om mee te werken aan het platform ontvangen hiervoor een subsidie van € 5.000,-.

Informatieavonden op 27 en 28 september

Om meer te weten te komen over het platform en mogelijke deelname, is er op 27 september van 19.30 tot 21.30 uur een informatiebijeenkomst in de Theaterkerk in Bemmel. Op 28 september is deze bijeenkomst op hetzelfde tijdstip ook online te volgen. Onder andere wethouder Aart Slob is bij de bijeenkomst aanwezig en daarna gaan we met elkaar in gesprek over de mogelijkheden van het nieuwe platform. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via: info@samenkwiek.nu.

Inschrijven nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Samen Kwiek!

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: