Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Rijnstate 5 jaar kernpartner Alliantie Voeding in de ZorgRijnstate is al vijf jaar kernpartner van Alliantie Voeding in de Zorg, het landelijk expertisecentrum van voeding in de zorg. Alliantie Voeding in de Zorg werkt in opdracht van het ministerie van VWS aan de gestelde doelen uit het Nationaal Preventie Akkoord (NPA). Als kernpartner werken we onder andere samen met Wageningen University & Research en doen we toonaangevend onderzoek naar de rol van voeding en leefstijl bij preventie en voor, tijdens en na behandeling in het ziekenhuis. Welke onderzoeken lopen er in Rijnstate?

Een goed voorbeeld waarin kennis en deskundigheid wordt vergroot door samenwerking is de onderzoekslijn Obesitas die is uitgebouwd door de expertise van Rijnstate en Vitalys rondom obesitasbehandeling. Dit najaar promoveert de eerste voedingsonderzoeker van bariatrisch chirurg en hoogleraar aan Wageningen University & Research Eric Hazebroek op de voedingsstatus na bariatrie.
Daarnaast lopen er meer onderzoeken. Zo is MDL-arts en bestuurslid Peter Wahab actief in het onderzoek naar het voedingspatroon van IBD-patiënten en het effect van voedingsadvies met behulp van de voedingsvragenlijst Eetscore.

Meer lezen over welke onderzoeken er in Rijnstate lopen? Lees het artikel ‘Alliantie Voeding in de Zorg helpt bij leefstijlonderzoek in Rijnstate’ vanaf pagina 28 in de nieuwste editie van Rijnstate Research & Innovatie – magazine voor wetenschap en innovatie. Hierin vertelt Menrike Menkveld, directeur Alliantie Voeding in de Zorg, meer over de kracht van de samenwerking binnen de Alliantie.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: