Specialisten lopen op de brug in het Atrium Arnhem

MRSA-bacterie vastgesteld op afdeling GeboortezorgAfgelopen week is op de afdeling Geboortezorg verspreiding van de MRSA-bacterie vastgesteld. Omdat deze bacterie problemen kan geven bij personen met een verminderde weerstand, hebben we meteen maatregelen genomen.

Alle medewerkers van Geboortezorg zijn getest op de aanwezigheid van de bacterie. Uit voorzorg hebben we een korte opnamestop ingevoerd en kinderen en hun ouders op onze afdeling in isolatie verpleegd. Uit de laboratoriumresultaten blijkt dat de bacterie zich niet verder heeft verspreid onder de op dat moment liggende opnames. Daarom hebben we de opnamestop opgeheven.
We gaan nu alle pasgeboren zieke zuigelingen op MRSA onderzoeken die tot 8 weken geleden bij ons op de afdeling hebben gelegen. Alle ouders van deze kinderen hebben een brief van ons ontvangen. Ook hebben we de huisartsen van deze kinderen geïnformeerd. Zij voeren het onderzoek uit.

Wat is MRSA?

MRSA is een variant van de Staphylococcus aureus. De MRSA-bacterie wordt overgedragen via contact (bijvoorbeeld via de handen) of via de lucht. De meeste mensen worden niet ziek van de MRSA-bacterie. Bij mensen met een slechte weerstand kan de bacterie zorgen voor een infectie. Het probleem is dat de MRSA-bacterie niet goed genoeg reageert op antibiotica die mensen meestal krijgen bij een infectie. Om deze infectie te behandelen zijn er speciale antibiotica nodig.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: