Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

AVG: wat kunt en moet u ermee?In de wet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) zijn de belangrijkste regels vastgelegd die gaan over het beschermen van gegevens van patiënten. Wat betekent die wet nu eigenlijk en wat kunt en moet u ermee?

Het belangrijkste doel van de AVG is om de privacy van mensen te beschermen. Privacy is namelijk een grondrecht en het is aan ons allen om hier goed op te letten en mee om te gaan. In Rijnstate heeft aandacht voor privacy een zeer hoge prioriteit, omdat we te maken hebben met bijzondere – medische – persoonsgegevens van patiënten. Onze taak om ervoor te zorgen dat de gegevens van onze patiënten bij ons in goede handen zijn.

Zo delen we geen gegevens van patiënten met iemand die geen behandelrelatie heeft met de patiënt, tenzij de patiënt daarvoor toestemming heeft gegeven. Ook gebruiken we de gegevens alleen voor het doel (meestal de behandeling) waarvoor we de gegevens nodig hebben en we vragen en gebruiken ook niet meer gegevens dan nodig.

Privacykraam

Omdat de AVG vandaag 4 jaar bestaat, staan we vandaag extra stil bij dit onderwerp en alles wat dit voor u als patiënt betekent. Vanochtend stond er in de centrale hal van Rijnstate Arnhem bijvoorbeeld een ‘Privacykraam’: hier konden patiënten en bezoekers vragen stellen of tips/complimenten geven over de privacy binnen Rijnstate.

Op de foto Zwanetta van Zijl (Functionaris Gegevensbescherming) en Lynn de Vries (Privacy Officer) van Rijnstate.
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: