Specialisten lopen op de brug in het Atrium Arnhem

Samen oefenen met een Goed Gesprek'Zorg voor Parkinson' is een groot regioproject waar Rijnstate aan meedoet. Een belangrijk doel van dit project is persoonsgerichte zorg: zorg waarin niet de ziekte, maar juist de mens centraal staat. Zorg die past bij wat iemand belangrijk vindt. Maar hoe kom je daar eigenlijk achter? En hoe ga je daarover in gesprek?

Als je weet wat iemand belangrijk vindt, kun je samen beslissen over de beste zorg. Daarom begint persoonsgerichte zorg altijd met een gesprek tussen patiënt en zorgverlener als gelijkwaardige gesprekspartners. In de spreekkamer luisteren ze  naar elkaar en stemmen ze de behandeling af. Als dat lukt, noemen we dat het Goede Gesprek. De gespecialiseerd verpleegkundige speelt hierin een prominente rol. Niet alleen bij de coördinatie van zorg, maar ook door het aanspreekpunt voor de patiënt te zijn.

In een uitzending over 'Het Goede Gesprek' die onlangs plaatsvond, gingen patiënten en zorgverleners met elkaar in gesprek over hoe je samen tot de beste behandelbesluiten kunt komen. Een van onze  Parkinson- verpleegkundigen nam hieraan deel en benadrukte met haar bijdrage dat het uitgangspunt moet zijn: 'wat is voor deze patiënt het belangrijkste in zijn of haar leven?'.

Kijk de uitzending terug

Zorg voor Parkinson is een initiatief van Radboudumc, CWZ, Bernhoven, Maasziekenhuis Pantein en Rijnstate, en is tot stand gekomen in samenwerking met de Parkinson Vereniging en ParkinsonNet.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: