Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

AtriumFibrilleren@home in finale Health Valley Bridge Prize 2022Van alle 21 inzendingen voor de Health Valley Bridge Prize 2022 mochten woensdag 16 februari jongstleden 12 organisaties hun idee pitchen. Na een spannende pitchronde is het ons gelukt om met het project AtriumFibrilleren@home (AF@home) door te dringen tot de finale.

 

‘Health Valley Bridge’ verwijst naar het slaan van een brug tussen zorginstellingen en ondernemers om samen innovaties mogelijk te maken. Of zoals de organisatie het omschrijft: ’Projecten in de zorg waarbij door middel van technologie, zorg dichter bij de eigen leefomgeving wordt gebracht, met als doel om langer zelfstandig te kunnen blijven functioneren.’

Meer regie voor de AF-patiënt

AtriumFibrilleren@home is een idee van cardioloog Ron Pisters. Samen met de afdeling Innovatie en Zorgtransformatie van Rijnstate gaf hij het idee verder vorm. Uitgangspunt hierbij was om de atriumfibrilleren-patiënt (AF) meer regie over zijn gezondheid te geven. Om dit te realiseren, werd het zorgpad van atriumfibrilleren opnieuw ingericht. Dit houdt in dat de AF-patiënt het gehele behandeltraject (digitaal) op maat geïnformeerd en stap voor stap begeleid wordt.

Zo vult de AF-patiënt al vóór het eerste consult vragenlijsten in, doet hij thuismetingen door middel van de Rijnstate@home box voor AF* en krijgt hij diagnostisch onderzoek. Bij het eerste consult kan daardoor direct de diagnose worden gesteld. Tijdens het behandeltraject blijft de patiënt thuismetingen doen. Het Virtueel Zorgcentrum van Rijnstate, dat bestaat uit een team van verpleegkundigen, monitort de uitkomsten. De patiënt heeft alleen contact met de zorgverlener als de gezondheidssituatie hier aanleiding toe geeft.

Uw stem telt!

Het publiek is nu aan zet om te bepalen welk idee het meest veelbelovend is en daarmee de prestigieuze Health Valley Bridge Prize 2022 ontvangt. Naast Rijnstate zijn ook Streekziekenhuis Koningin Beatrix en Sensire genomineerd. Meer informatie over de genomineerden en hun projecten vindt u op de website van Health Valley. Daar vindt u ook informatie hoe u uw stem kunt uitbrengen. Stemmen kan tot 16 maart 10.45 uur.

Stem nu!

Finale tijdens Health Valley Event

Op 16 maart 2022 vindt tijdens het internationale Health Valley Event de finale plaats. Er zijn drie finalisten. Het meest veelbelovende project ontvangt de prestigieuze Health Valley Bridge Prize en een bedrag van 15.000 euro dat aan deze prijs verbonden is.

Meer informatie over het project en de prijs vindt u hier: Health Valley Bridge Prize 2022.

De Juiste Zorg op de Juiste Plek

Rijnstate werkt vanuit het landelijke programma ‘Juiste Zorg op de Juiste Plek' samen met andere zorgaanbieders in de regio Arnhem aan toekomstbestendige zorg. U leest hier meer over onze andere 'Juiste Zorg op de Juiste Plek'-initiatieven.

 

(*) De Rijnstate@home box voor AF-patiënten bestaat uit een bloeddrukmeter, stappenteller en een Fibricheck-app om hartritme te meten.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: