Sta eens stil bij uw stoelgangOver ontlasting praten de meeste mensen niet zo graag. En dat is jammer, want het vertelt veel over uw gezondheid: denk dan aan de kleur, vorm, geur en frequentie van uw ontlasting. Het opmerken en onder de aandacht brengen van onregelmatigheden in uw ontlasting kan dus van levensbelang zijn. 

Van mond tot kont

Marcel Spanier, maag-, darm-, leverarts bij Rijnstate, schreef vorig jaar een kinderboek ‘Van mond tot kont’ met leuke en grappige weetjes over hoe de spijsvertering werkt. Bedoeld voor kinderen, maar zeker ook leerzaam voor volwassenen. Hij vindt het belangrijk dat mensen makkelijker praten over poepen en scheten laten. “Veel mensen schamen zich daarvoor, en dat is jammer. Want zo werkt ons lichaam nou eenmaal. Als er iets mis is met de spijsvertering, kun je het er makkelijker over hebben wanneer je je er niet voor schaamt. En hoe makkelijker iemand erover praat, hoe eerder en beter diegene geholpen kan worden.”

Doe de check!

De Maag Lever Darm Stichting ontwikkelde de Poepwijzer en een leuke Spijsverterings-quiz. Deze geeft met een paar korte vragen meer inzicht in de gezondheid van uw stoelgang en spijsvertering.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: