Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Rauwkost: gezond én lekker!Wij willen onze patiënten stimuleren om ook meer groenten te eten. Daarom bieden wij sinds kort alle patiënten die in ons ziekenhuis liggen, naast de warme maaltijd, ook rauwkost aan.

Rijnstate is een Voorhoedeziekenhuis. Dat wil zeggen dat we hebben afgesproken dat we versneld de doelstellingen behalen die in het Nationaal Preventieakkoord staan. In dat akkoord staat dat alle ziekenhuizen in 2030 een gezond voedingsaanbod moeten hebben.

Een van de doelstellingen is het aandeel groenten en fruit in het voedingsaanbod voor onze patiënten en medewerkers verhogen. Met het aanbod van rauwkost bij de warme maaltijd voor patiënten zetten we een volgende stap in het waarmaken van onze ambitie om een gezond voedingsaanbod te hebben.

Waarom meer rauwkost eten?

Groenten zijn natuurlijk gezond! Ze leveren voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Onderzoek toont aan dat groenten een positief effect hebben op je gezondheid. Eet je er genoeg van, dan verlagen ze het risico op hart- en vaatziekten. Ook is er een verband tussen het eten van groenten en een lagere kans op darmkanker en diabetes type 2 (suikerziekte). Volwassenen krijgen van de Gezondheidsraad het advies om minimaal 250 gram groente per dag te eten. Daarnaast is het advies om te variëren in groenten.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: