Artsen met Arnhemmers in gesprek over het coronavaccinNaar mensen luisteren en met mensen in gesprek gaan die vragen hebben over het coronavaccin. Dat was vandaag het belangrijkste doel van een aantal medisch specialisten van Rijnstate en huisartsen van Onze Huisartsen Coöperatie. Zij gingen in verschillende wijken van Arnhem de straat op.

Gestart is vandaag in Arnhem-Zuid, maar ook in andere wijken van Arnhem gaat een team op pad. In deze wijken is de vaccinatiegraad onder bewoners laag. Door naar elkaar te luisteren, de juiste informatie te verstrekken en onderling begrip te creëren, proberen de medisch specialisten en artsen de twijfelaars te bewegen zich te laten vaccineren.

Een groep van vier huisartsen, medisch specialisten en artsen in opleiding stond in de herkenbare witte jas klaar om in gesprek te gaan. De komende periode gaan huisartsen en medisch specialisten vaker de wijken in om met mensen over het coronavaccin te praten.

“De actie was een succes”, zegt huisarts Lilian de Graaf. “We hadden goede gesprekken en er werd naar elkaar geluisterd. Juist die open dialoog is zo belangrijk. Pas dan kan je stappen zetten. We hebben respect voor ieders mening. Uiteraard hopen we dat mensen zich uiteindelijk toch laten vaccineren. Maar het was geen voorwaarde om een goed gesprek met elkaar te hebben.”

Eerder waren er soortgelijke acties in Rotterdam, Utrecht en Nijmegen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: