Hartverwarmende actie Vriendenfonds voor patiënten en medewerkers Rijnstate



Om de patiënten en zorgmedewerkers van Rijnstate in deze donkere decembermaand een hart onder de riem te steken, lanceert het Rijnstate Vriendenfonds haar decemberactie ‘Schenk een hartje’. 

De voorgevel van het ziekenhuis is dit jaar wederom op indrukwekkende wijze verlicht met hartenwensen voor de patiënten en medewerkers van Rijnstate. Met grote lichtbundels op het dak, die tot ver in de omgeving reiken, worden letterlijk de schijnwerpers gericht op de zorghelden en patiënten.

Niemand wil tijdens de feestdagen in het ziekenhuis zijn. Maar soms heb je geen keus, omdat je als patiënt juist in deze kerstperiode zorg hard nodig hebt. Je rekent op de zorgmedewerkers die, ongeacht de feestdagen en zware omstandigheden, altijd dag en nacht voor hun patiënten klaarstaan. 

Eerbetoon

Wim van Harten, voorzitter Raad van Bestuur Rijnstate: “We zitten wederom in een heftige periode, met hoge besmettingscijfers en een hoge bezettingsgraad in het ziekenhuis. Ondanks dat ook bij onze medewerkers de vermoeidheid toeslaat, zien we dat iedereen de schouders eronder zet en zich volledig inzet om de beste zorg te leveren. Ik weet dat dit vaak als vanzelfsprekend wordt gezien, maar dat is het natuurlijk niet altijd. Wij mogen dan ook in onze handen knijpen met onze enorm bevlogen medewerkers. De verlichte gevel is een eerbetoon aan onze medewerkers en het werk dat zij, ongeacht de zware omstandigheden en ongeacht het feit of het nu kerst is of niet, verrichten.”

Schenk een hartje

Jolande van der Kemp, manager Fondsenwerving Rijnstate Vriendenfonds: “Iedereen in de omgeving van Arnhem, Velp en Zevenaar kent Rijnstate, is er al eens op bezoek geweest bij een dierbare of heeft er zelf een behandeling of operatie moeten ondergaan. Iedereen mag rekenen op de beste zorg als je in Rijnstate terecht komt. Met deze ‘Schenk een hartje’ actie bieden we iedereen in de regio de mogelijkheid om onze zorgkanjers, die altijd voor je klaar staan, een symbolisch warm hart toe te dragen en stil te staan bij onze patiënten die de kerstdagen niet met hun dierbaren kunnen doorbrengen.”

Hiervoor kan iedereen via de website van het Rijnstate Vriendenfonds de medewerkers en patiënten van Rijnstate een hartje schenken en een persoonlijk bericht plaatsen op de ‘Wall of wishes’. “Niet alleen steek je daarmee onze zorgmedewerkers en patiënten die tijdens de feestdagen in het ziekenhuis zijn een hart onder de riem, je helpt ook mooie projecten en onderzoeken binnen Rijnstate realiseren die het welzijn van onze patiënten vergroten, zoals een bijzonder speelterras voor onze jonge patiënten. De eerste hartverwarmende reacties zijn al binnen, maar we hopen uiteraard op nog meer wensen en donaties!”

Kijk voor meer informatie over de hartjesactie van het Rijnstate Vriendenfonds op: www.rijnstatevriendenfonds.nl/schenk-een-hartje

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: