Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Nieuw: beweeguur op afdelingen Oncologie en GeriatrieOp onze nieuwe afdelingen Oncologie en Geriatrie wordt reactiverend verpleegd. Een belangrijk onderdeel van reactiverend verplegen is bewegen. Het beweeguur dat onlangs is gestart op beide afdelingen geeft hieraan een nieuwe impuls.

Bewegen voor, tijdens en na een opname of operatie versnelt het herstel, verkleint de kans op complicaties en verlies van spiermassa en verhoogt de kwaliteit van leven – óók op langere termijn. Om die reden bespreekt de fysiotherapeut al bij opname met de patiënt of deelname aan het beweeguur mogelijk en zinvol is.

Programma

Het programma heeft op beide afdelingen een iets andere invulling. Zo vindt het beweeguur op de afdeling Geriatrie in groepsvorm plaats en wordt vooral bewogen in de vorm van zitgymnastiek en/of spelvorm waarbij het sociale aspect tevens een belangrijke rol speelt. Ook op de afdeling Oncologie gebeurt het bewegen in groepsverband (in groepjes van maximaal 4 personen), maar zijn individuele trainingsdoelen veel meer het uitgangspunt. De patiënten volgen een circuittraining met focus op zowel spierkracht als conditie. Tot slot is op beide afdelingen een fietslabyrinth aanwezig waarmee patiënten al fietsend virtuele tochten door heel Europa kunnen maken.

De beweeguren vinden op beide afdelingen twee keer per week plaats, op maandag en vrijdag.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: