Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Innovatie op de stroke-unitGoed nieuws! Patiënten die intensieve bloeddrukverlaging moeten krijgen, kunnen vanaf nu op de Stroke Unit blijven. Op deze unit worden patiënten opgenomen die net een herseninfarct of hersenbloeding hebben gehad en waar een intensieve bewaking door neurologen en verpleegkundigen plaatsvindt. 

Tot voor kort moesten patiënten voor intensieve bloeddrukverlaging naar de Medium Care afdeling. Met de inzet van nieuwe monitoring en scholing van personeel hoeft dit niet meer en kunnen patiënten op de Stroke Unit blijven. Voor patiënten is dit prettig, omdat zij niet hoeven te verhuizen. Daarnaast blijkt dat het verblijf op de Stroke Unit uiteindelijk leidt tot betere gezondheidsuitkomsten voor deze specifieke patiëntgroep.

Digitale innovatie

De nieuwe monitoring zorgt ervoor dat verpleegkundigen een alarm krijgen op een smartphone. Een belangrijke ontwikkeling hierin is dat de meetgegevens worden meegestuurd met het alarm. Dit maakt het mogelijk voor de verpleegkundige om een inschatting te maken hoe snel de betreffende patiënt hulp nodig heeft. Een mooi voorbeeld van digitale innovatie!

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: