Rijnstate breidt 'immunotherapie thuis' uit bij borstkankerVanaf begin oktober gaat het mobiel medisch team van Rijnstate@home immunotherapie voor borstkankerpatiënten thuis geven. Het gaat om ongeveer 480 behandelingen per jaar met het middel Trastuzumab. Een mooie mijlpaal in deze internationale borstkankermaand.

Thuis zorg ontvangen heeft veel voordelen voor patiënten en naasten, zoals het comfort van behandeling in de eigen leefomgeving en betere kwaliteit van zorg. In totaal gaat het om 60 borstkankerpatiënten per jaar waarvan we de immunotherapie van Rijnstate naar hun eigen huis verplaatsen. Het doel van Rijnstate is om de thuisbehandelingen steeds verder uit te breiden naar andere soorten geneesmiddelen, andere aandoeningen en specialistische zorg. Brigitte Krabben, verpleegkundige: “De thuisbehandeling geeft heel veel rust voor de patiënt. Er is meer tijd en aandacht voor een persoonlijk gesprek, en ze hoeven zich niet druk te maken over vervoer en parkeren. Voor ons is het ook heel fijn, het geeft afwisseling in ons werk.”

Samenwerking

Rijnstate werkt bij het verplaatsen van zorg nauw samen met externe partijen. Zo kunnen we het aantal thuistoedieningen nog sneller voor meer patiënten mogelijk maken. Bij deze nieuwe ontwikkeling voor borstkankerpatiënten breiden we onze samenwerking met Eurocept Homecare verder uit. Rijnstate verzorgt alle toedieningen voor patiënten die binnen een straal van 25 kilometer van het ziekenhuis wonen en Eurocept Homecare verzorgt de behandelingen daarbuiten.

ARTZ Oncologisch centrum

Rijnstate werkt in het ARTZ Oncologisch centrum intensief samen met Slingeland Ziekenhuis en Ziekenhuis Gelderse Vallei, met de Radiotherapiegroep als vaste verwijspartner voor radiotherapeutische zorg.

Behandeling van kanker

Voor de behandeling van bijna alle vormen van kanker kunt u bij Rijnstate terecht. Goed georganiseerde patiëntenzorg en aantoonbaar hoge kwaliteit zijn belangrijke kenmerken van onze zorg voor mensen met kanker.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: