Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend

Rijnstate zet digicoaches inIn de digitale strategie van Rijnstate is het verbeteren van de digitale vaardigheden van medewerkers een van de vier pijlers. Dat gebeurt onder meer door de inzet van digicoaches; dit zijn collega’s die het leuk vinden om met digitale systemen te werken. Afgelopen week werden verschillende collega’s opgeleid tot digicoach, waaronder Maaike, Carmen en Tanja.

Ze werken alle drie als zorgcoördinator in het Oncologisch Centrum in Rijnstate en hebben ‘feeling’ met nieuwe technieken op digitaal gebied. Maaike: “Digitalisering is iets waar we vandaag de dag niet meer omheen kunnen en dus is het belangrijk dat wij en onze collega’s daarin mee bewegen. Deze opleiding biedt ons de mogelijkheid om onszelf en collega’s verder wegwijs te maken binnen onze digitale werkomgeving.” Carmen beaamt dit: “De afgelopen tijd heeft de zorgtechnologie een vogelvlucht genomen en is er veel meer mogelijk, denk hierbij aan videoconsulten. Wij hopen onze directe collega’s ondersteuning te kunnen bieden bij problemen.”

Waardevolle schakel 

Een digicoach kent niet alleen de systemen van een afdeling, hij of zij is ook makkelijk benaderbaar voor collega’s. Een directe collega, iemand die je al kent, vraag je makkelijker om hulp. De digicoaches zijn daarmee dus een waardevolle schakel in het digivaardiger worden van medewerkers. Tanja vult aan: “Niet iedereen is even handig met digitale middelen. Dat zorgt soms voor weerstand en frustratie, begrijpelijk. Door onze hulp aan te bieden, wordt het steeds gemakkelijker om ermee om te gaan. Dat zorgt uiteindelijk voor meer efficiëntie én werkplezier!”

Digicoaches aan hun bureau V.l.n.r. Carmen, Tanja en Maaike.
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: