Rijnstate past beleid mondneusmaskers aan (update 29 december)Sinds vrijdag 3 december vragen we iedereen die ons ziekenhuis bezoekt een chirurgisch mondneusmasker te dragen. Deze maatregel geldt voor iedere bezoeker vanaf 10 jaar. Rijnstate volgt hierin het dringende advies van het RIVM. U krijgt het chirurgisch mondneusmasker bij binnenkomst van één van onze medewerkers. Het dragen van een eigen mondneusmasker is dus niet langer toegestaan. Deze aanscherping is nodig om onze patiënten, bezoekers en medewerkers te blijven beschermen tegen het coronavirus. Wij hopen op uw begrip.

Waarom een chirurgisch mondneusmasker?

Het chirurgisch mondneusmasker, dat u bij de ingang van Rijnstate krijgt uitgereikt, beschermt u, onze patiënten en medewerkers, optimaal tegen het coronavirus. Corona verspreidt zich in druppels, die het chirurgisch mondneusmasker IIR tegenhoudt.

Dit doet een FFP2-masker, uit bijvoorbeeld de bouwmarkt, veel minder. Dit houdt kleine deeltjes, maar geen druppels tegen. Bescherming is gegarandeerd tot een bepaald niveau, afhankelijk van het type FFP en bij onder andere een juiste pasvorm. Veel FFP2-maskers die mensen dragen, zijn daarom ongeschikt om het coronavirus tegen te houden.

In Rijnstate dragen medewerkers in bepaalde situaties (tijdens aerosolevormende handelingen, zoals reanimatie en intubatie) wel FFP2-maskers, maar die zijn ook IIR-gecertificeerd. Deze hebben een geïntegreerde spatlaag tegen druppels.

Als onze medewerkers geen aerosolevormende handelingen uitvoeren, dragen zij een chirurgisch mondneusmasker type IIR. Ook op corona-afdelingen. Dit is de afgelopen anderhalf jaar een juist beleid gebleken, geheel volgens de richtlijnen van de Federatie Medisch Specialisten.

Lees hier meer over de coronamaatregelen die gelden in ons ziekenhuis: Coronavirus (rijnstate.nl).

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: