2 specialisten lopen op de brug in het Atrium Arnhem
Laatste informatie over het coronavirus

Uw zorgverzekering in 2022: Stand van zaken contracten met zorgverzekeraarsDenkt u aan het wijzigen van uw zorgverzekering of wilt u overstappen? Zorgverzekeraars moeten uiterlijk in november verzekerden informeren over de premies, de polissen en welke zorgaanbieders wel of niet gecontracteerd zijn voor 2022. Voor u is het belangrijk om te weten of wij een contract hebben met de zorgverzekeraar van uw keuze. Zo weet u zeker of u ook in 2022 zoveel mogelijk in uw vertrouwde ziekenhuis terecht kunt.

Rijnstate streeft ernaar om alle huidige contracten met zorgverzekeraars volgend jaar voort te zetten. Het is een bijzonder jaar. Onder andere de impact van het coronavirus zorgt voor vertraging in de totstandkoming van de contractering. Op dit moment heeft Rijnstate met Zorg en Zekerheid een contract afgesloten voor 2022. De gesprekken met andere zorgverzekeraars lopen nog. Wij houden u hier op de hoogte van actuele ontwikkelingen en verwachten voor eind november te melden met welke zorgverzekeraars we een contract hebben afgesloten.

Vragen over zorgverzekeringen

Heeft u vragen over de hoogte van de vergoeding van uw behandeling, dan adviseren wij u voor uw afspraak in het ziekenhuis uw polisvoorwaarden te controleren of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Algemene informatie over zorgverzekeringen is te vinden op de website van de rijksoverheid.

Eigen risico verhogen of een aanvullende verzekering afsluiten voor 2022

Bent u onder behandeling bij Rijnstate en wilt u uw eigen risico voor 2022 verhogen of een aanvullende verzekering afsluiten? Dan zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Zo komt u niet voor onverwachte kosten te staan.  

Een behandeling wordt alleen uit de aanvullende verzekering vergoed als het zorgtraject hiervoor ook is geopend op moment dat u verzekerd was. U moet dus aanvullend verzekerd zijn voor een bepaalde behandeling op het moment dat het traject start. 

Als u een afspraak heeft in Rijnstate in 2022 betekent dit niet altijd dat dit dan ten laste komt van het eigen risico van 2022. Bekijk hier een voorbeeld. 

Welke zorgverzekeraars zijn er?

Er zijn in Nederland verschillende zorgverzekeraars die bestuurder zijn voor één of meerdere labels, verzekeraars en volmachten. Bekijk alle zorgverzekeraars en labels die onder deze verzekeringen vallen.

Meer informatie over zorgkosten en vergoedingen

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: