Een boodschap van mens tot mensRijnstate is geraakt door de oorlog in Oekraïne. We leven mee met mensen die lijden onder het geweld en met hen die bang zijn voor de dreiging die van deze oorlog uitgaat. We voelen ons verbonden met iedereen die familie, vrienden of bekenden in het oorlogsgebied heeft of ellende ondervindt door de gevolgen van dit conflict.

De oorlog druist in tegen alle mensenrechten. Met afschuw zien we hoe het handelen van machthebbers indruist tegen alle morele waarden die wij als Rijnstate hoog willen houden en ver af lijkt te staan van wat de bevolking wil.

Onze steun en medeleven gaan uit naar hen die lijden en hen die vechten voor vrijheid en democratie en die zich inzetten voor vrede. De komende tijd zullen veel mensen morele steun en praktische hulp nodig hebben en we vrezen dat we nog maar aan het begin staan. Het is logisch dat velen een gevoel van onmacht en dreiging ervaren en de behoefte ontstaat iets te kunnen betekenen.

Als ziekenhuis zullen we zeker overwegen aan te sluiten bij gerichte, zinvolle acties als de gelegenheid zich voordoet. Laat iedereen verder vanuit zijn eigen positie doen wat nodig is en helpen waar het kan. Van mens tot mens, of dat de landelijke Rode Kruis Actie is of een initiatief in je omgeving.

Raad van Bestuur Rijnstate, Hans Schoo en Wim van Harten

 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: