Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Bouw Rijnstate Elst viert bereik hoogste puntEen feestje op de bouwplaats van Rijnstate Elst! Vandaag, dinsdag 19 april, bereikt de bouw van het ziekenhuis van de toekomst zijn hoogste punt. Dat vieren we traditioneel. Samen met Berghege Heerkens Bouwgroep en Unica hijst programmadirecteur Willem-Jan Hanegraaf de vlag op het hoogste punt van het dak.

De bouw van Rijnstate Elst ligt op schema. Afgelopen maanden reden cementauto’s af en aan tussen Huissen en Elst om met 4500 kuub beton de drie lagen van het ziekenhuis van de toekomst op te bouwen.

Willem-Jan: “Hier schrijven we geschiedenis. We bouwen niet alleen een zelfvoorzienend ziekenhuis dat straks zijn energie haalt uit een waterstofvoorziening, ook de aannemer zelf werkt zo duurzaam mogelijk door efficiënt te plannen en zuinig om te springen met grondstoffen. Dat is een hele opgave, in deze tijden van schaarste. We zijn dankbaar dat we met de realisatie van dit ziekenhuis van grote betekenis kunnen zijn in de verduurzaming van zorg in onze regio.”

Waterstof-energiesysteem

Afgelopen week werd ook de overeenkomst voor de realisatie van het waterstof-energiesysteem ondertekend. Daarmee zet Rijnstate een belangrijke stap in duurzaamheid van zorg: de combinatie van zonnepanelen, waterstofopslag en slimme sturing gaat het verbruik van 42.000 kubieke meter aardgas per jaar vervangen. Naast warmte levert de waterstof elektriciteit, waarmee we in totaal 2 miljoen kilogram CO2 uitstoot voorkomen.

Meer weten? Kijk ook op onze pagina Welkom bij Rijnstate Elst.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: