Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Nu ook thuisbehandeling mogelijk voor patiënten met hematologische kankerIn mei 2021 startte Rijnstate met thuistoediening van chemokuren en immunotherapie voor mensen met kanker. Per 1 april 2022 is deze thuistoediening uitgebreid naar een nieuwe patiëntgroep met hematologische kanker (bloedkanker).

Internist André Vlot: “Patiënten met hematologische kanker hebben veel behandelingen nodig, wel vier prikken in twee weken tijd. Zorg thuis krijgen is daarom minder belastend voor deze patiënten (die vaak erg moe zijn), omdat ze niet hoeven reizen en in de eigen omgeving kunnen blijven. Thuis de behandeling krijgen is prettig voor patiënten en zorgt voor minder druk in het ziekenhuis. verplaatsing van deze zorg naar de thuissituatie draagt bij aan het toegankelijk houden van de zorg, zeker met de vergrijzende bevolking en toegenomen zorgvraag.”

De Juiste Zorg op de Juiste Plek

Op dit moment komen 25 patiënten voor deze hematologiebehandeling thuis in aanmerking. De thuistoediening van dit soort behandelingen past binnen het landelijke programma ‘Juiste Zorg op de Juiste Plek’. Eén van de drie pijlers van dit programma is het verplaatsen van zorg: in het ziekenhuis als het moet, en thuis als het kan. Rijnstate werkt hierin nauw samen met zorgpartners in de regio.

Behandeling van kanker

Voor de behandeling van bijna alle vormen van kanker kunt u bij Rijnstate terecht. Goed georganiseerde patiëntenzorg en aantoonbaar hoge kwaliteit zijn belangrijke kenmerken van onze zorg voor mensen met kanker.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: