Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Rijnstate en Siemens Healthineers gaan meerjarig partnership aan op gebied van beeldvormende medische technologieRijnstate en Siemens Healthineers gaan een technologisch partnership aan waarbij Siemens zorgt voor plaatsing, vervanging en onderhoud van medische apparatuur via een Managed Equipment Service (MES) contract. Ook maken continue opleiding en gezamenlijke innovatieprojecten onderdeel uit van het partnership, alsmede intensieve samenwerking omtrent de nieuwbouw in Elst op het gebied van workflow rond beeldvormende apparatuur.

Het contract heeft een looptijd van tien jaar en omvat beeldvormende apparatuur voor diagnostiek en behandeling voor cardiologie, radiologie en nucleaire geneeskunde. Hiertoe behoren ook CT- en MRI-scanners. Rijnstate en Siemens sloten eerder, in 2018, een samenwerkingscontract voor een innovatief 24-uurs klinisch chemisch laboratorium.

Op 7 april tekenden (vlnr) Kees Smaling, algemeen-directeur van Siemens Healthineers, Wim van Harten, voorzitter van de Raad van Bestuur van Rijnstate en Bianca van Adrichem, financieel-directeur van Siemens Healthineers het contract tussen Rijnstate en Siemens Healthineers

Wim van Harten, voorzitter van de Raad van Bestuur van Rijnstate: “Rijnstate wil vooroplopen en vernieuwingen realiseren die tastbaar zijn. Dat houdt in: onze zorg op een heel menselijk niveau steeds prettiger, soepeler en effectiever maken. Het partnership met Siemens Healthineers sluit daar zeer goed bij aan. Rijnstate kiest bij specifieke complexe zorg voor een positie als innovator in de zorg. En voor technische oplossingen die flexibiliteit mogelijk maken en waarmee we bijvoorbeeld met Rijnstate Clinics beter en sneller inspelen op de vraag van de markt. Mede dankzij de expertise en strategische inzichten van Siemens kunnen wij onze patiënten in verschillende segmenten nu en straks de juiste zorg blijven bieden.”

Paul Riswick, algemeen directeur bij Siemens Healthineers: “Investeren in nieuwe technologie en faciliteiten is dé manier om kwaliteit van zorg, patiëntcomfort en veiligheid te verbeteren in een veeleisende omgeving. Het partnership, ons dertiende in Nederland, houdt een adaptieve samenwerking in, waardoor nieuwe technologieën, behandelmethoden of ziektebeelden eenvoudig opgenomen kunnen worden en gemaakte afspraken aangepast aan actuele wensen en behoeften. We zijn trots dat we met Rijnstate op deze manier kunnen samenwerken en gezamenlijk een mooie bijdrage aan goede gezondheidszorg in de regio Arnhem leveren.”

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: