Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Rijnstate pakt voedselverspilling aanRijnstate werkt actief aan het gezonder maken van het voedingsaanbod voor patiënten, medewerkers en bezoekers. Wij willen voedselverspilling aanpakken en hebben ons daarom aangesloten bij het programma Gelderland van Morgen.

Leonie Aarts, hoofd Eten en Drinken: ‘We vinden het belangrijk om onze patiënten en medewerkers iets mee te geven over gezond en lekker eten, dat doen we al op diverse manieren. Voedselverspilling bleef daarbij onderbelicht, maar hoort er volgens ons ook bij en sluit er goed bij aan. En we willen het goede voorbeeld geven.’ Gelderland van Morgen helpt Rijnstate bij het verminderen van voedselverspilling door inzicht en tips voor verbetering te geven. Daarmee breidt Rijnstate haar aandacht voor goede en duurzame voeding verder uit.

Aan de slag met verspilling

Rijnstate heeft het doel om minder voedsel te verspillen in het personeelsrestaurant, wat moet zorgen voor minder CO2-uitstoot. 'Het is een bewuste keuze om de verspilling in het bedrijfsrestaurant aan te pakken en ons niet te richten op het bezoekersrestaurant en patiëntenvoeding. Het is behapbaar en het geeft een goed voorbeeld aan onze medewerkers,' aldus Leonie. Daarmee focust Rijnstate zich meteen al op een grote doelgroep: van de 5.000 medewerkers komen er dagelijks 500 in het personeelsrestaurant en via de catering bij vergaderingen eten nog meer mensen via het personeelsrestaurant.

Na een 0-meting krijgt Rijnstate via Gelderland van Morgen advies en ondersteuning om gedurende drie maanden aanpassingen in het assortiment of het menu door te voeren. Daarna volgt een impactmeting.

Goede en duurzame voeding

Gezonde voeding staat al jaren hoog op de agenda van Rijnstate. Zo werkt Rijnstate via het project Goede Zorg Proef Je van Alliantie Voeding in de Zorg sinds 2021 aan een gezond en duurzaam voedingsaanbod voor haar patiënten, medewerkers en bezoekers. Bovendien heeft Rijnstate verduurzaming op de agenda staan. Wij zijn actief in de Green Deal Duurzame Zorg, waarin de Rijksoverheid bedrijven, overheden en organisaties ondersteunt bij verduurzaming. Deelname aan het programma Gelderland van Morgen sluit hier bij aan.

Lees het volledige artikel op Alliantie Voeding in de Zorg.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: