Verpleegkundige Staf
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend

Nurse of the Year

In 2020 zijn we in Rijnstate begonnen met de verkiezing van de “Nurse of the Year”. We doen dit om elkaar als verpleegkundigen te inspireren en aan anderen te laten zien waar verpleegkundigen in Rijnstate goed in zijn.

De verpleegkundige beroepsgroep nomineert jaarlijks collega’s voor de titel. De leden van de VAR maken de keuze en gebruiken de volgende criteria:

De Nurse of the Year:

  • Vertoont verpleegkundig leiderschap, op welk niveau dan ook. Verpleegkundig leiderschap kun je op alle niveaus tonen; van bed tot board. Dus bij het dagelijkse werk, waarbij de verpleegkundige invloed uitoefent op de zorg dichtbij de patiënt maar ook in de strategische richting van de zorgorganisatie waarin je werkt en daarbuiten;
  • Is een positieve stimulans voor collega’s;
  • Brengt het verpleegkundig beroep in Rijnstate op een positieve manier naar voren;
  • Heeft innovatief vermogen;
  • Verleent Gastvrije Zorg met Ziel.

12 mei is jaarlijks de Dag van de Verpleging. Op die dag verrassen we de Nurse of the Year met de uitreiking.

Nurse of the Year 2022

Berna Sleijster, verpleegkundige Medium Care en voorzitter van het Verpleegkundig Platform

Berna werd voor de prijs genomineerd door haar team van de MC. Ze stimuleert op de werkvloer het verpleegkundig leiderschap op een positieve manier, door collega’s te stimuleren tot het continu verbeteren van de verpleegkundige zorg en betrekt ieders kwaliteiten en zet deze op de juiste manier in. Zij betrekt collega’s op alle niveaus bij haar vernieuwende plannen en ontwikkelt deze tot gezamenlijke teamdoelen.

Nurse of the Year 2021

Renate Jolink, GIO-verpleegkundige Oncologisch centrum

Collega’s zien Renate als een positieve en enthousiaste collega die veel projecten heeft vlotgetrokken. Ze wordt vooral geroemd om het filmpje over de prehabilitatie voor een darmoperatie. Toen er in het Oncologisch centrum veel collega’s uitvielen, heeft zij ervoor gezorgd dat alles bleef draaien. Tegelijkertijd ontwikkelende de GIO-keten zich ook verder.

Ze legt gemakkelijk contact met de specialisten waardoor ze snel de brug kan leggen tussen arts en patiënt. Renate is ontspannen en duidelijk als ze patiënten aanspreekt. Ze probeert ervoor te zorgen dat patiënten het gevoel krijgen dat ze het traject samen met haar doorlopen.

Nurse of the Year 2020

Annemieke Lasschuit, gespecialiseerd verpleegkundige Neonatologie

Haar collega’s noemen Annemieke betrokken, vriendelijk en een harde werker. Ze is een zeer gemotiveerd lid van de werkgroep Perinatologie van het Centrum voor Vrouw en Kind. Ze heeft in die werkgroep alles op een rijtje, documenteert zorgvuldig, vraagt na bij achterban, laat weten als het toch anders zou moeten en blijft altijd gemotiveerd. Daarnaast is ze een gedreven lid van de werkgroep Ontwikkelingsgerichte Zorg (OGZ).

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: