1. Neurologie
Specialismen
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Neurologie

Binnen het specialisme neurologie stellen we diagnoses van ziekten van de hersenen, het ruggenmerg en de zenuwen en we behandelen deze.  Een neuroloog ziet patiënten met uiteenlopende klachten zoals hoofdpijn, dubbelzien, tintelingen, uitstralende pijn in het been of de arm, duizeligheid, slaapstoornissen of aanvallen van bewustzijnsdaling. Ook mensen met geheugen-, taal- en spraakstoornissen, loop- en bewegingsstoornissen, spierzwakte of verlammingsverschijnselen komen bij de neuroloog.

Ziekten die behandeld worden door de neuroloog zijn bijvoorbeeld:

Neurologen

Binnen de maatschap Neurologie werken twaalf neurologen. Deze neurologen werken op de verschillende locaties van Rijnstate.

Het specialisme Neurologie bestaat uit de volgende onderdelen:

Onderzoek, diagnostiek en behandeling

Aan de hand van uw klachten kan de neuroloog met behulp van diverse onderzoeken vaststellen wat er aan de hand is. Naast lichamelijk onderzoek kan dat ook onderzoek met röntgen en echo’s zijn. Na de diagnose beoordeelt de neuroloog welke behandeling mogelijk en noodzakelijk is. Sommige neurologische aandoeningen zijn te genezen. Bij ziekten waar dat niet zo is, kan de neuroloog ervoor zorgen dat de symptomen van de ziekte zoveel mogelijk worden bestreden.

Afhankelijk van het ziektebeeld vindt de behandeling plaats op de polikliniek of wordt u opgenomen voor behandeling op de verpleegafdeling.

Meer informatie

Hier vindt u folders, filmpjes en/of websites.

Nieuws

Brug in het Atrium van Arnhem
Neuroloog Jeannette Hofmeijer benoemd tot hoogleraar translationele neurofysiologie aan de Universiteit Twente

Neuroloog Jeannette Hofmeijer van Rijnstate is per 1 juli 2019 benoemd tot hoogleraar translationele neurofysiologie aan de faculteit Technische Natuurwetenschappen van de Universiteit Twente (UT). Ze onderzoekt hersenfunctie bij doorbloedingsstoornissen.

Lees meer
Neuroloog Jeannette Hofmeijer krijgt beurs Hartstichting voor onderzoek naar hersenschade na een hartstilstand

Onlangs werd bekendgemaakt dat de tweejaarlijkse 'Clinical Established Investigator' subsidie van de Hartstichting deze keer wordt toegekend aan Jeannette Hofmeijer, neuroloog bij Rijnstate. Jeannette Hofmeijer krijgt 650.000 euro om te besteden aan haar onderzoek naar hersenschade na een hartstilstand.

Lees meer