Specialismen
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer
Laatste informatie over het coronavirus

Cardiologie

Het specialisme Cardiologie houdt zich bezig met de diagnostiek en behandeling van aandoeningen van het hart en de grote bloedvaten. De aandoeningen die we behandelen, zijn onder andere:

  • vernauwingen of afsluitingen van de bloedvaten rond het hart (kransslagaders);
  • verminderde hartpompfunctie (hartfalen);
  • ziekten van de hartspier;
  • hartklepafwijkingen;
  • hartritmestoornissen;
  • stoornissen in de elektrische prikkelgeleiding van het hart.

Rijnstate is een Cardiologisch interventie- en ICD-centrum met een belangrijke regionale functie. Hier behandelen we (acute) hartpatiënten uit de regio Arnhem, Doetinchem, Apeldoorn, Zutphen en Ede. Dat doen we 24 uur per dag en zeven dagen in de week. Jaarlijks worden in Rijnstate ruim 1200 patiënten gedotterd, waarvan 60 procent acuut. Daarnaast implanteren we zo’n 120 ICD’s (Implanteerbare Cardioverter Defibrillator).

De afdeling Cardiologie in Rijnstate bestaat uit de Eerste Hart Hulp (EHH), Hartbewaking (CCU), drie verpleegafdelingen Hartziekten, de afdeling Hartkatheterisatie (HCK), de Researchafdeling en de poliklinieken op de locaties Arnhem, Arnhem-Zuid en Zevenaar.

Aandoeningen, behandelingen & onderzoeken

Patiëntervaringen

Lees de ervaringen van onze patiënten.
‘Zorg ervoor dat je energie niet opraakt’
Astrid Gruis - hartinfarct.jpg

Zorgassistente Astrid Gruis komt op haar eigen afdeling te liggen met een hartinfarct. De behandeling is succesvol maar ze moet haar conditie weer volledig opbouwen. "Veel patiënten vinden het fijn als ik kan delen wat ik heb meegemaakt."  

Lees verder of Bekijk alle patiëntervaringen

Nieuws

Smartphone met Rijnstate Zorgapp voor patiënten met hartfalen
Rijnstate Zorgapp voor patiënten met hartfalen live

Vandaag gaat de Rijnstate Zorgapp voor de behandeling bij hartfalen live. Deze app zet alle stappen van het onderzoeks- en behandeltraject met de bijbehorende informatie op een overzichtelijke tijdlijn.

Lees meer
Patiënte zit in het Atrium Arnhem op de bank en kijkt op smartphone
Rijnstate Zorgapp voor patiënten afdeling Hartkatheterisatie live

Op 3 maart 2020 ging binnen Rijnstate de Zorgapp van de afdeling Hartkatheterisatie live. De Zorgapp is voor patiënten die een ingreep ondergaan op de afdeling Hartkatheterisatie. De app zet alle stappen van het onderzoeks- en behandeltraject met de bijbehorende informatie op een overzichtelijke tijdlijn.

Lees meer
Hart
Vragen over de Absorb-stent

Naar aanleiding van de uitzending van ARGOS afgelopen zaterdag ontvangen wij vragen over het gebruik van de stent Absorb. In dit bericht leest u meer hierover.

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via:

Komt u binnenkort naar Rijnstate?

Bekijk alle belangrijke informatie