Specialismen
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend

Cardiologie

Het specialisme Cardiologie houdt zich bezig met de diagnostiek en behandeling van aandoeningen van het hart en de grote bloedvaten. De aandoeningen die we behandelen, zijn onder andere:

  • vernauwingen of afsluitingen van de bloedvaten rond het hart (kransslagaders);
  • verminderde hartpompfunctie (hartfalen);
  • ziekten van de hartspier;
  • hartklepafwijkingen;
  • hartritmestoornissen;
  • stoornissen in de elektrische prikkelgeleiding van het hart.

Rijnstate is een Cardiologisch interventie- en ICD-centrum met een belangrijke regionale functie. Hier behandelen we (acute) hartpatiënten uit de regio Arnhem, Doetinchem, Apeldoorn, Zutphen en Ede. Dat doen we 24 uur per dag en zeven dagen in de week. Jaarlijks worden in Rijnstate ruim 1200 patiënten gedotterd, waarvan 60 procent acuut. Daarnaast implanteren we zo’n 120 ICD’s (Implanteerbare Cardioverter Defibrillator).

De afdeling Cardiologie in Rijnstate bestaat uit de Eerste Hart Hulp (EHH), Hartbewaking (CCU), drie verpleegafdelingen Hartziekten, de afdeling Hartkatheterisatie (HCK), de Researchafdeling en de poliklinieken op de locaties Arnhem, Arnhem-Zuid en Zevenaar.

Aandoeningen, behandelingen & onderzoeken

Patiëntervaringen

‘Zorg ervoor dat je energie niet opraakt’
Astrid Gruis - hartinfarct.jpg

Zorgassistente Astrid Gruis komt op haar eigen afdeling te liggen met een hartinfarct. De behandeling is succesvol maar ze moet haar conditie weer volledig opbouwen. "Veel patiënten vinden het fijn als ik kan delen wat ik heb meegemaakt."  

Lees verder of Bekijk alle patiëntervaringen
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: