Specialismen
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend

Interne geneeskunde

Het specialisme interne geneeskunde houdt zich bezig met ziektebeelden die te maken hebben met de inwendige organen. Met de internist (specialist op het gebied van interne geneeskunde) kunt u te maken krijgen als u behandeld wordt voor suikerziekte, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, kanker, infecties en ziekten van de nieren, het hart, de longen en het spijsverteringskanaal.

Aandachtsgebieden

Alle internisten van Rijnstate hebben een specifiek aandachtsgebied. Voorbeelden zijn: endocrinologie (stofwisselingsziekten, suikerziekte, hormonale ziekten), infectieziekten, hematologie, oncologie, nefrologie (nierziekten), vasculaire geneeskunde en intensieve zorg. De internist-nefroloog heeft ook de leiding over de Dialyseafdeling. Daarnaast is er bijzondere aandacht voor tropische ziekten, HIV en hepatitis B en C.

Travel Clinic Oost

Een aantal internisten van Rijnstate is verbonden aan de Travel Clinic Oost in Elst, waar u terecht kunt voor uw vaccinaties als u op reis gaat.

Intensieve zorg

Wanneer u extra intensieve zorg en bewaking nodig heeft, komt u op een van de bewakingsafdelingen: intensive care, high care of medium care. Deze worden geleid door internisten en anesthesisten.

Aandoeningen, behandelingen & onderzoeken

Onze specialisten

U kunt de polikliniek Interne Geneeskunde bereiken door te bellen naar 088 - 005 3003.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: