Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Mevr. dr. J.C. Verhave

Internist-nefroloog
Nierziekten hebben vaak een sluimerend beloop. Het is voor de patiënt dan een hele opgave om zijn/haar levensstijl te veranderen en medicamenten te slikken. De patiënt hierin motiveren is mijn uitdaging. Ik ben ervan overtuigd dat als de patiënt begrijpt waarom een bepaalde therapie noodzakelijk is, deze beter gevolgd zal worden. Een niertransplantatie is meestal een mooie oplossing. Het leven normaliseert tot op een zekere hoogte, maar het brengt ook specifieke problemen met zich mee. Ik zet mij in om de patiënt in deze situaties goed te begeleiden.

Opleiding en werkervaring

Jacobien Verhave (1975) heeft in Groningen geneeskunde gestudeerd. Vervolgens heeft zij daar promotieonderzoek gedaan naar het verlies van eiwitten via de urine en de relatie met cardiovasculaire risicofactoren. Dit onderzoek heeft zij kunnen uitbreiden in Montpellier, Frankrijk. Vervolgens volgde zij haar specialisatie interne geneeskunde en nierziekten in het Radboudumc. Hier is haar interesse voor niertransplantatie ontstaan. In Montreal, Canada, heeft zij zich verdiept in cardiovasculaire ziekten in niertransplantatie patiënten. Sinds 2013 werkt zij in Rijnstate.

Speciale aandachtsgebieden

  • Cardiovasculaire risicofactoren
  • Niertransplantatie

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Internisten Vereniging
  • Nederlandse Vereniging voor Nefrologie
  • American Society of Nephrology

 

Aandoeningen, behandelingen & onderzoeken

Collega's vakgebied

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: