Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Dhr. dr. A.J. Vlot

Internist-hematoloog
Het menselijk lichaam zit zeer knap in elkaar. Het is een wonder dat zoveel weefsels en organen doorgaans zonder problemen functioneren. Eigenlijk is het logisch dat het af en toe niet goed gaat. Geneeskunde is uitermate boeiend, omdat we ook nog zoveel niet weten en begrijpen. Neem bijvoorbeeld het systeem van de bloedstolling, ingewikkeld en complex; toch worden de meeste mensen oud zonder ooit een ernstige bloeding of trombose te hebben gehad. Bloed is interessant en gemakkelijk voor onderzoek bij de patiënt af te nemen. Voor een dokter draait het bij iedere patiënt om dezelfde twee vragen: wat heeft de patiënt en vervolgens: wat kunnen we er aan doen? Om in mijn arbeidzame jaren hieraan bij te mogen dragen beschouw ik als een voorrecht!

Ik ben gehuwd, vader van vier kinderen en heb als hobby’s pianospelen en hardlopen.

Opleiding en werkervaring

Dr. A.J. Vlot is werkzaam in Rijnstate sinds 2004. Hij behaalde het artsexamen in 1990 aan de Universiteit van Utrecht, waarna hij de dienstplicht vervulde als luitenant-arts op de Vliegbasis Soesterberg. Van 1991 tot 1995 verrichtte hij een promotieonderzoek op de afdeling Hematologie van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Vanaf 1995 startte de opleiding tot Internist in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. In 1998 promoveerde dr. Vlot op het proefschrift “Factor VIII and von Willebrand Factor”. Hij deed de vervolgopleiding tot internist in het Universitair Medisch Centrum Utrecht. De registratie als internist volgde in 2000. Van 2000 tot 2004 was hij werkzaam op de afdeling Hematologie van het Universitair Medisch Centrum Nijmegen.

Speciale aandachtsgebieden

 • Hematologie
 • Trombose
 • Hemostase

Nevenactiviteiten

 • Stollingscommissie
 • BIG-commissie
 • Voorzitter raad van Toezicht van het Braamhuis in Zevenaar
 • Pianist van het Rijnstate koor Side by Side

Lidmaatschappen

 • Nederlandse Internisten Vereniging (NIV)
 • Nederlandse Vereniging voor Hematologie
 • European Hematology Association (EHA)

Overig

Publicaties

 1. Vlot AJ, Hene RJ, Sixma JJ. Trombotische trombocytopenische purpura: een goedaardige ziekte met een zeer ernstige acute fase. Ned. Tijdschrift Geneeskunde 134:417, 1990
 2. Vlot AJ, Koppelman SJ, van den Berg MH, Bouma BN, Sixma JJ. The affinity and stoichiometry of binding of human factor VIII to von Willebrand Factor. Blood 1995; 85: 3150-7.
 3. Vlot AJ, Koppelman SJ, Meijers JC, Damas C, van den Berg HM, Bouma BN, Sixma JJ, Willems GM. Kinetics of factor VIII von Willebrand factor association. Blood 1996; 87: 1809-16.
 4. Vlot AJ, van der Molen AJ, Muis MJ, Fijnheer R. Antibodies that stop the adrenals in their tracks. Lancet 2001; 358: 382.
 5. Vlot AJ. The Lost Patient. Lancet 2003; 361:1367
 •  

Collega's vakgebied

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: