Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Dhr. dr. R.H.T. Koornstra

Internist-oncoloog
Iedereen die geconfronteerd wordt met de diagnose kanker, als patiënt of als naaste, ervaart onzekerheid en kan veel vragen hebben. Graag wil ik in die periode naast de patiënt staan om zo goed mogelijk een antwoord te vinden op die vragen. Binnen de oncologie verandert er in korte tijd heel veel en is er ook steeds meer mogelijk. Desondanks is voor een deel van de patiënten genezing toch niet mogelijk. Ook voor die patiënten probeer ik om zoveel mogelijk voor elkaar te krijgen en samen met de patiënt te bepalen hoe behandeling mogelijk is en voor welke prijs.

Sinds kort komen er steeds meer mogelijkheden voor behandeling met immunotherapie bij. Dit is een behandeling, die niet direct aangrijpt op de kankercel, maar juist aangrijpt op het afweersysteem van een patiënt zelf. Het eigen afweersysteem zal vervolgens de kankercellen moeten aanpakken en doden. In de afgelopen jaren heb ik veel gewerkt met deze nieuwe manier van behandelen en ik hoop in Rijnstate dit nog verder uit te bouwen en beschikbaar te maken voor een grote groep mensen.

Opleiding en werkervaring

Rutger Koornstra (1976) studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Nadat hij de opleiding tot internist-oncoloog in januari 2011 afrondde, werkte hij een jaar in het Catharina ziekenhuis in Eindhoven. Van 2012 tot juni 2017 heeft hij gewerkt in het Radboudumc in Nijmegen. Hier heeft hij veel ervaring gekregen met de behandeling van patiënten met uitgezaaid huidkanker (melanoom) en daardoor ook veel ervaring met immunotherapie. Naast zijn werk in Rijnstate blijft hij ook nog een dag in de week werkzaam in Radboudumc. In Rijnstate zal hij zich gaan inzetten om de behandeling van patiënten met immunotherapie nog verder vorm te geven.

In juli 2017 is hij gepromoveerd aan de universiteit van Utrecht op het onderwerp: hormonale behandeling van borstkanker.

Speciale aandachtsgebieden

  • Oncologie
  • Immunotherapie

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Internisten Vereniging (NIV)
  • American Society of Clinical Oncology (ASCO)
  • Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie (NVMO)
  • European society of Medical Oncology (ESMO)

Collega's vakgebied

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: