Aandoening, behandeling en onderzoek

Afdeling Medische Oncologie

U bent verwezen naar de afdeling Medische Oncologie. Hier vindt u meer informatie over de afdeling Medische Oncologie en leest u wat u kunt verwachten.

Ons team

Binnen het Rijnstate Oncologisch Centrum werken verschillende teams van chirurgen, radiologen, radiotherapeuten, internist-oncologen, pathologen en verpleegkundigen. Elk team is gespecialiseerd in een andere kankersoort en komt regelmatig bij elkaar om te overleggen over de behandeling van individuele patiënten.

Verpleegkundig specialisten

J. Glazemaker, W. Grove, M. Marcelis en P. Keizer (v.l.n.r.)

Research verpleegkundigen

K. Beunen en S. Brouwer (v.l.n.r.)

Samenwerking

Rijnstate is verbonden via een netwerksamenwerking voor de zorg van patiënten met oncologische aandoeningen. Dit houdt in dat Rijnstate met andere ziekenhuizen in de regio samenwerkt om de best mogelijke zorg aan patiënten te leveren. Bijna alle oncologische ziekten kunnen in Rijnstate gediagnosticeerd en behandeld worden. Als het nodig is, is er ondersteuning door een maatschappelijk werker, psycholoog, geestelijk verzorger, diëtist, fysiotherapeut of medisch ethicus.

Hoe kunnen we u behandelen?

We stellen uw behandelplan samen met u op. De behandeling hangt af van de soort kanker die u heeft en in welk stadium deze zich bevindt. Daarbij houden we rekening met uw conditie, uw leeftijd, en thuissituatie en uiteraard ook met de eventuele (nadelige) gevolgen van de behandeling. Tijdens de behandeling heeft u één vast aanspreekpunt, dit is een verpleegkundige of een zorgcoördinator.

Oncologisch Centrum

Bij uw bezoek aan de polikliniek meldt u zich eerst aan bij de aanmeldzuil, u ziet daar in welke wachtruimte u plaats mag nemen. Als u het Rijnstate Oncologisch Centrum voor het eerst bezoekt nodigen wij u uit voor een controlegesprek in de Rijnstate Poli-apotheek. De apothekersassistente bespreekt met u welke medicijnen u gebruikt. Het delen van medische gegevens door uw huisarts gebeurt via een veilig en betrouwbaar netwerk, het Landelijk Schakelpunt. Zo zijn uw zorgverleners altijd op de hoogte van de medicijnen die u gebruikt.

Lees meer over het Landelijk Schakelpunt

Zorgcoördinatoren

De zorgcoördinatoren zijn op werkdagen tijdens kantooruren uw eerste aanspreekpunt. Zij regelen en plannen onder meer alle onderzoeken en gesprekken die u nodig heeft. Zij houden het overzicht en hebben korte lijnen met uw oncoloog, verpleegkundigen en andere hulpverleners. Voor al u vragen kunt u bij hen terecht. Bij meer inhoudelijke vragen overleggen zij met de medisch specialist en u zo snel mogelijk terugbellen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: