Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Calci chewD3 kauwtablet

In overleg met uw arts gebruikt u medicijnen om eventuele tekorten aan calcium en vitamine D aan te vullen of te voorkomen.

Zowel calcium als vitamine D hebben een belangrijke rol bij het gezond houden van de botten. Vitamine D is daarnaast ook belangrijk voor de groei van de botten. Het zorgt ervoor dat het lichaam voldoende calcium en fosfaat uit het voedsel opneemt en dat kalk in de botten wordt afgezet. Een tekort aan vitamine D veroorzaakt klachten zoals spierzwakte, botpijn en het krom worden van het skelet.

Gebruik 

Lees altijd eerst de bijsluiter. 
Neem volgens voorschrift één tot twee maal daags een tablet. Zuig dit tablet op of kauw er goed op en slik het door met een half glas water. Gebruik dit medicijn nooit tegelijkertijd met andere medicijnen tegen botontkalking, zoals actonel, fosamax (= alendroninezuur), fosavance of protelos.

Het is niet erg als u dit tablet een keer vergeet in te nemen. Gebruik nooit een dubbele dosering.

Effect 

Osteoporose is een ziekte die je niet voelt. Ook voel je geen verschil bij gebruik van medicijnen. Toch begint de werking van calci chew meteen en zijn de botten na enkele maanden al sterker.

Bijwerkingen 

In sommige gevallen is er sprake van misselijkheid, verstopping of winderigheid. Als de klachten aanhouden overleg dan met de arts.

Vragen 

Wanneer u vragen heeft over deze informatie zal uw arts of de osteoporoseverpleegkundige deze graag beantwoorden.

Bereikbaarheid 

Osteoporoseverpleegkundige:

Tijd:

Telefoon:

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: