Specialismen
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer
Laatste informatie over het coronavirus

Orthopedie

De orthopedisch chirurg behandelt aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat. Dit omvat alle botten, gewrichten, spieren, pezen en banden in het menselijk lichaam. Een herniaoperatie, het plaatsen van een nieuwe heup of knie, en het behandelen van botkanker zijn voorbeelden van behandelingen die de orthopedisch chirurg uitvoert. Binnen Rijnstate is een nauwe samenwerking met de algemeen chirurgen (vakgroep Chirurgie/Orthopedie).

Rijnstate Clinics

Voor chirurgische en orthopedische behandelingen ontvangen wij u graag bij Rijnstate Clinics. Rijnstate Clinics is onderdeel van Rijnstate. Bij Rijnstate Clinics zijn we gespecialiseerd in planbare zorg. Planbare zorg is zorg die medisch gezien geen spoed heeft. Maar vaak voor de beleving van de patiënt wel spoed heeft. We bieden de beste medische zorg met snelle toegangstijden, de beste medische specialisten en een vast zorgteam. Met de vertrouwde expertise en het hoogwaardige operatiekamercomplex van Rijnstate zijn we er voor iedereen.

Sport Orthopedisch Centrum Rijnstate

Voor de professionele, amateur en breedtesporter is er in Rijnstate locatie Arnhem het Sport Orthopedisch Centrum (Sportpoli). In dit centrum werkt de orthopedisch chirurg met de sportarts samen om snel toegankelijke en multidisciplinaire zorg te bieden aan de sporter met sportblessures en sport gerelateerde klachten.

De orthopedisch chirurgen betrokken bij het centrum behandelen ook topsporters, zoals de eredivisie voetbalclub Vitesse maar ook de dansers van Introdans en de dansacademie.

Unieke samenwerking traumazorg

Komt u op de Spoedeisende Hulp het ziekenhuis binnen met acuut letsel aan uw bewegingsapparaat (denk aan gebroken benen, armen of ontwrichte schouders), dan wordt u behandeld door (trauma)chirurgen en orthopedische chirurgen. De behandeling van zo'n acute verwonding noemen we ook wel traumazorg. Na behandeling op de Spoedeisende Hulp en eventueel een operatie gaat u naar de verpleegafdeling en later voor controle naar de polikliniek Chirurgie/Orthopedie. De unieke samenwerking tussen chirurgie en orthopedie bij Rijnstate is vooral merkbaar in de traumazorg en verzekert een goede kwaliteit van zorg op de verschillende locaties.

Samenwerking met fysiotherapeuten

Netwerk voorste kruisbandreconstructies

De orthopedisch chirurgen van Rijnstate werken bij voorste kruisbandreconstructies samen met diverse fysiotherapeuten in de regio. Bekijk het overzicht van netwerkleden VKB-reconstructies.

Werkgroep Schouder Elleboog Gelderland (WSEG)

Bij de behandeling van schouderklachten speelt de fysiotherapeut meestal een belangrijke rol. Schouderklachten zijn vaak hinderlijk en kunnen lang aanhouden. Daarom is een verwijzing naar een fysiotherapeut met de juiste kennis en ervaring belangrijk. Maar welke fysiotherapeut is dit?

In samenwerking met de vakgroep Orthopedie is de Werkgroep Schouder Elleboog Gelderland opgezet. Dit is een netwerk van gespecialiseerde schouder- en elleboogfysiotherapeuten. Al deze fysiotherapeuten zien een minimaal aantal schouderpatiënten per jaar en voldoen aan scholingscriteria voor schouderpathologie. Het doel van de werkgroep is om patiënten met schouder- en/of elleboogklachten optimaal te kunnen begeleiden naar herstel.

Lees meer op de website www.wseg.nl. Op deze website vindt u onder andere een overzicht van de fysiotherapeuten die onderdeel zijn van het netwerk en waar zij gevestigd zijn.

Interessante websites

  • Zorg voor Beweging
    Zorg voor Beweging is een initiatief van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging. Op deze website vindt u meer informatie over behandelingen, aandoeningen en ervaringen van patiënten.
  • OrthoIllustrated
    OrthoIllustrated is een initiatief van Arthrex, een leverancier van orthopedische middelen. Op de website vindt u interactieve informatie (beeld en animatie) over de diagnose en behandeling van veel voorkomende sportblessures.
  • Nederlandse Vereniging voor Rugpatiënten 'de Wervelkolom'
    Elke maand houdt de Nederlandse Vereniging voor Rugpatiënten 'De Wervelkolom' een informatiemiddag in Rijnstate Zevenaar voor mensen met rugklachten, zoals een hernia. Meer informatie en de data vindt u op hun site. 

Aandoeningen, behandelingen & onderzoeken

Patiëntervaringen

Lees de ervaringen van onze patiënten.
‘Ik ben verbaasd dat ik zo snel weer kan lopen’
Maria de Vreede - ingang Rijnstate Zevenaar

Maria de Vreede heeft te maken met slijtage van haar heup en krijgt in Rijnstate Zevenaar een nieuwe heup. "Een uur na de operatie kwam de fysiotherapeut langs en ik was verbaasd dat het al lukte om op mijn geopereerde been te lopen." 

Lees meer of Bekijk alle patiëntervaringen

Nieuws

Rijnstate Clinics en Sport Medisch Centrum Papendal intensiveren samenwerking in sportgeneeskundige zorg voor de regio

Rijnstate Clinics en Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) gaan nog intensiever samenwerken om de bijdrage aan de gezondheid en kwaliteit van leven van de inwoners in de regio te vergroten. Het functioneren van de patiënt en aandacht besteden aan gezondheid, gedrag (voeding, sport en bewegen) en preventie staan hierbij voorop. Vandaag ondertekenden beide partijen een nieuwe overeenkomst om hun krachten te bundelen.

Lees meer
Rijnstate Clinics gaat wachtlijsten te lijf door inhuur extra operatiekamers

Rijnstate gaat de gevolgen van de coronacrisis te lijf. Deze “inhaalzorg” wordt door het ziekenhuis in Arnhem voortvarend opgepakt en daarbij wordt naar creatieve oplossingen gezocht. Zo gaat Rijnstate Clinics vanaf eind deze maand een deel van de wachtende patiënten opereren in de operatiekamers van Medical Parc in Rozendaal.

Lees meer
Rijnstate Clinics voor planbare zorg

Rijnstate is gestart met 'Rijnstate Clinics', een onderdeel van het ziekenhuis waarin we de planbare zorg bundelen. Bij Rijnstate Clinics staat de patiënt centraal. We bieden zorg door topspecialisten in de vernieuwende en veilige setting van een ziekenhuis en we focussen op wat de patiënt nodig heeft. Dit laten we zien in de behandelingen, maar ook in de daarbij horende service.

Lees meer

U kunt de polikliniek Orthopedie bereiken via telefoonnummer 088 - 005 7744.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: