Specialismen
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend

Orthopedie

De orthopedisch chirurg behandelt aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat. Dit omvat alle botten, gewrichten, spieren, pezen en banden in het menselijk lichaam. Een herniaoperatie, het plaatsen van een nieuwe heup of knie, en het behandelen van botbreuken zijn voorbeelden van behandelingen die de orthopedisch chirurg uitvoert. Binnen Rijnstate is een nauwe samenwerking met de chirurgen (vakgroep Chirurgie/Orthopedie).

Rijnstate Clinics

Voor chirurgische en orthopedische behandelingen ontvangen wij u graag bij Rijnstate Clinics. Rijnstate Clinics is onderdeel van Rijnstate. Bij Rijnstate Clinics zijn we gespecialiseerd in planbare zorg. Planbare zorg is zorg die medisch gezien geen spoed heeft. Maar vaak voor de beleving van de patiënt wel spoed heeft. We bieden de beste medische zorg met snelle toegangstijden, de beste medische specialisten en een vast zorgteam. Met de vertrouwde expertise en het hoogwaardige operatiekamercomplex van Rijnstate zijn we er voor iedereen.

Orthopedie en Sportgeneeskunde Rijnstate Clinics-SMCP

Rijnstate en Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) werken al jaren samen om snel toegankelijke zorg te bieden aan amateur- en topsporters. Sportgeneeskunde is er ook voor patiënten die meer willen bewegen, hun conditie willen verbeteren voor een operatie of met één of meerdere chronische ziekten kampen en daardoor een verminderde conditie hebben. Ook voor duikkeuringen kun je terecht bij onze sportartsen.

Voor (top)sporters is kwaliteit, snelheid en service uitermate belangrijk. Om dit te kunnen bieden, werken onze (sport)orthopeden nauw samen met vele specialismen binnen Rijnstate (waaronder de traumachirurgen, radiologen, pijnspecialisten en sportartsen). Samen behandelen ze Olympische sporters, voetballers van Vitesse , De Graafschap, dansers van Introdans en van ArtEZ. Door lange en gedegen ervaring op het gebied van sportorthopedie en sportgeneeskunde kunnen wij de juiste toegepaste zorg bieden waar (top)sporters behoefte aan hebben.

Unieke samenwerking traumazorg

Komt u op de Spoedeisende Hulp het ziekenhuis binnen met acuut letsel aan uw bewegingsapparaat (denk aan gebroken benen, armen of ontwrichte schouders), dan wordt u behandeld door (trauma)chirurgen en orthopedische chirurgen. De behandeling van zo'n acute verwonding noemen we ook wel traumazorg. Na behandeling op de Spoedeisende Hulp en eventueel een operatie gaat u naar de verpleegafdeling en later voor controle naar de polikliniek Chirurgie/Orthopedie. De unieke samenwerking tussen chirurgie en orthopedie bij Rijnstate is vooral merkbaar in de traumazorg en verzekert een goede kwaliteit van zorg op de verschillende locaties.

Traumachirurgen Rijnstate

Samenwerking met fysiotherapeuten

Netwerk voorste kruisbandreconstructies

De orthopedisch chirurgen van Rijnstate Clinics werken bij voorste kruisbandreconstructies samen met diverse fysiotherapeuten in de regio. Bekijk het overzicht van netwerkleden voorste kruisbandreconstructies.

Werkgroep Schouder Elleboog Gelderland (WSEG)

Bij de behandeling van schouderklachten speelt de fysiotherapeut meestal een belangrijke rol. Schouderklachten zijn vaak hinderlijk en kunnen lang aanhouden. Daarom is een verwijzing naar een fysiotherapeut met de juiste kennis en ervaring belangrijk. Maar welke fysiotherapeut is dit?

In samenwerking met de vakgroep Orthopedie is de Werkgroep Schouder Elleboog Gelderland opgezet. Dit is een netwerk van gespecialiseerde schouder- en elleboogfysiotherapeuten. Al deze fysiotherapeuten zien een minimaal aantal schouderpatiënten per jaar en voldoen aan scholingscriteria voor schouderpathologie. Het doel van de werkgroep is om patiënten met schouder- en/of elleboogklachten optimaal te kunnen begeleiden naar herstel.

Lees meer op de website www.wseg.nl. Op deze website vindt u onder andere een overzicht van de fysiotherapeuten die onderdeel zijn van het netwerk en waar zij gevestigd zijn.

Interessante websites

  • Zorg voor Beweging
    Zorg voor Beweging is een initiatief van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging. Op deze website vindt u meer informatie over behandelingen, aandoeningen en ervaringen van patiënten.
  • OrthoIllustrated
    OrthoIllustrated is een initiatief van Arthrex, een leverancier van orthopedische middelen. Op de website vindt u interactieve informatie (beeld en animatie) over de diagnose en behandeling van veel voorkomende sportblessures.
  • Nederlandse Vereniging voor Rugpatiënten 'de Wervelkolom'
    Elke maand houdt de Nederlandse Vereniging voor Rugpatiënten 'De Wervelkolom' een informatiemiddag in Rijnstate Zevenaar voor mensen met rugklachten, zoals een hernia. Meer informatie en de data vindt u op hun site. 

Aandoeningen, behandelingen & onderzoeken

Patiëntervaringen

‘Ik ben verbaasd dat ik zo snel weer kan lopen’
Maria de Vreede - ingang Rijnstate Zevenaar

Maria de Vreede heeft te maken met slijtage van haar heup en krijgt in Rijnstate Zevenaar een nieuwe heup. "Een uur na de operatie kwam de fysiotherapeut langs en ik was verbaasd dat het al lukte om op mijn geopereerde been te lopen." 

Lees meer of Bekijk alle patiëntervaringen

U kunt de polikliniek Orthopedie bereiken via telefoonnummer 088 - 005 7744.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: