Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Kanaalstenose

Wat is kanaalstenose?

De wervelkolom vormt de spil van het bewegingsapparaat. De wervelkolom bestaat onder andere uit wervels. In elke wervel zit een gat. De wervels zijn op elkaar gestapeld waardoor een kanaal ontstaat. Door vergroeiingen en/of uitpuilende tussenwervelschijven kan het kanaal te nauw worden. Dit noemen we een kanaalstenose.

De vernauwing zorgt voor pijn in de benen, vooral bij lopen en staan. De eerste behandelmethode is: rust, medicijnen en/of fysiotherapie. Als dat onvoldoende resultaat oplevert dan is de volgende stap een operatie.

Welke behandeling is er mogelijk?

Na een verwijzing van uw huisarts komt u eerst bij een neuroloog en krijgt u een MRI-scan. In een wekelijks overleg tussen neuroloog, anesthesist en chirurg wordt vervolgens besproken welke behandeling het beste bij u past en of u in aanmerking komt voor een operatie.

Voor een operatie voor een rughernia of kanaalstenose kunt u terecht bij Rijnstate Clinics.

Behandeling bij Rijnstate Clinics

Rijnstate Clinics is onderdeel van Rijnstate. Bij Rijnstate Clinics zijn we gespecialiseerd in planbare zorg. Planbare zorg is zorg die medisch gezien geen spoed heeft. Maar vaak voor de beleving van de patiënt wel spoed heeft. We bieden de beste medische zorg met snelle toegangstijden, de beste medisch specialisten en een vast zorgteam. Met de vertrouwde expertise en het hoogwaardige operatiekamercomplex van Rijnstate zijn we er voor iedereen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: