Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Haperende vinger

Klachten bij een haperende vinger

Bij een haperende vinger (ook wel ‘triggerfinger’ of ‘hokkende vinger’ genoemd) is er een ontsteking in de buigpees van één van de vingers. Soms is er ook een ontsteking in de peesschede. Dit is de huls waar de pees doorheen glijdt. De pees is dikker door de ontsteking en beweegt niet meer mooi door de peesschede heen en weer. Ook loopt deze soms vast, waardoor het strekken van uw vinger niet meer lukt. De vinger gaat in sommige gevallen krom staan waarbij het moeilijk is of niet lukt de vinger te strekken.

Bij een haperende vinger heeft u eerst wat pijn of irritatie als u uw vinger buigt. Dit is vaak vervelend in het dagelijks leven, bijvoorbeeld als u iets moet vastpakken. De pijn verergert als er een verdikking in de pees ontstaat. De vinger kan op slot gaan.

Een haperende vinger is niet gevaarlijk maar wel hinderlijk. Het ontstaan kan te maken hebben met overbelasting of bewegingen die veelvuldig worden herhaald, maar dit hoeft niet. Soms is oorzaak is niet duidelijk en treedt het plotseling op. Een haperende vinger komt vaker voor bij diabetes, artrose of reuma.

Welke behandelingen zijn er mogelijk?

Om de ontsteking aan de pees te verminderen raden we u aan uw vinger in eerste instantie te laten rusten. Soms gebeurt dit met behulp van een spalk. Helpt dit niet? Dan kan de ontsteking tot rust worden gebracht met een injectie in de peesschede. Voor ongeveer 60 procent van de gevallen helpt deze behandeling. Voor de andere 40 procent van de gevallen biedt een kleine operatie uitkomst. Hiervoor kunt u terecht bij Rijnstate Clinics.

Wilt u meer weten over de behandeling van een haperende vinger? Kijk dan op de website van Rijnstate Clinics.

Behandeling bij Rijnstate Clinics

Rijnstate Clinics is onderdeel van Rijnstate. Bij Rijnstate Clinics zijn we gespecialiseerd in planbare zorg. Planbare zorg is zorg die medisch gezien geen spoed heeft. Maar vaak voor de beleving van de patiënt wel spoed heeft. We bieden de beste medische zorg met snelle toegangstijden, de beste medisch specialisten en een vast zorgteam. Met de vertrouwde expertise en het hoogwaardige operatiekamercomplex van Rijnstate zijn we er voor iedereen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: