1. Neerplastiek operatie
Aandoening en behandeling
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Neerplastiek operatie

Het kan voorkomen dat de spieren en pezen tussen uw schoudertop en uw schoudergewrichtskapsel door gebrek aan ruimte ingeklemd raken. U heeft dan pijn als u uw arm optilt en de kracht in uw arm neemt af. Het kán voorkomen dat u uw arm helemaal net meer kunt optillen.

Behandeling

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden, zoals medicatie, injectie en/of fysiotherapie. De inklemming van de van spieren en pezen kan ook operatief verholpen worden met een zogenoemde neerplastiek operatie.

Risicogroepen

De inklemming van de spieren en pezen kan een gevolg zijn van uw lichaamsbouw, maar kan ook veroorzaakt worden door het dikker worden van uw pezen naarmate u ouder wordt.

Schouderpoli

Patiënten met specifieke en complexe schouderklachten kunnen terecht op de speciale schouderpoli. Patiënten worden onderzocht en behandeld door een schouderteam van orthopeden en fysiotherapeuten. De schouderpoli heeft nauwelijks wachttijd en aanvullende onderzoeken (echo of MRI scan) worden op korte termijn (binnen 1 tot 2 weken) gedaan. Er is tevens een oefentraject via bijvoorbeeld Medisch Sportcentrum Papendal.

Meer informatie

Hier vindt u folders, filmpjes en/of websites.

Onze specialismen

voor deze aandoening