Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Carpaletunnelsyndroom

Wat is het carpaletunnelsyndroom?

Het carpaletunnelsyndroom (CTS) is een aandoening waarbij de middelste handzenuw wordt bekneld ter hoogte van de pols. Deze zenuw heet de nervus medianus. De zenuw gaat bij de pols door een tunnel, de carpale tunnel. Naast de handzenuw lopen er ook een aantal pezen door de carpale tunnel. 

Wat zijn de klachten bij het carpaletunnelsyndroom?

Het carpaletunnelsyndroom kan verschillende klachten veroorzaken, bijvoorbeeld:

  • tintelend en/of pijnlijk gevoel in de handpalm en vingers
  • gezwollen gevoel in de hand
  • vermindering van kracht in de duim
  • verminderd gevoel in de vingers

Vaak treden deze klachten juist 's nachts op. U kunt daardoor wakker worden. Veel mensen schudden met hun hand om deze klachten kwijt te raken. De klachten kunnen aan één hand voorkomen. Regelmatig zijn er klachten in beide handen.

Welke behandelingen zijn er mogelijk?

Op de polikliniek Neurologie van Rijnstate krijgen jaarlijks 950 patiënten de diagnose carpaletunnelsyndroom. Ongeveer vijftig procent van deze patiënten krijgt een carpaletunnelsyndroom-operatie. Een deel van de patiënten krijgt een injectie en soms een nachtspalk. Welke behandeling het meest geschikt is, verschilt per patiënt. Hiervoor kunt u terecht bij Rijnstate Clinics. Wilt u meer weten over de behandeling van het carpaletunnelsyndroom? Kijk dan op de website van Rijnstate Clinics.

Behandeling bij Rijnstate Clinics

Rijnstate Clinics is onderdeel van Rijnstate. Bij Rijnstate Clinics zijn we gespecialiseerd in planbare zorg. Planbare zorg is zorg die medisch gezien geen spoed heeft. Maar vaak voor de beleving van de patiënt wel spoed heeft. We bieden de beste medische zorg met snelle toegangstijden, de beste medisch specialisten en een vast zorgteam. Met de vertrouwde expertise en het hoogwaardige operatiekamercomplex van Rijnstate zijn we er voor iedereen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: