Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Malletvinger

Klachten bij een malletvinger

Bij een malletvinger (ook wel ‘hamervinger’ genoemd) is één van uw vingertopjes gaan hangen. Het lukt u niet om deze te strekken. Vaak heeft u pijn rondom dit vingertopje en ontstaat er een zwelling. Uw vinger lijkt dan op een hamertje (in het Engels: mallet). Een malletvinger ontstaat als u uw vinger plotseling stoot. Vooral bij spelers van balsporten zoals basketbal of volleybal komt deze blessure vaak voor. Maar u kunt de klachten ook op andere momenten krijgen, zoals na het opmaken van uw bed. Doordat u zich stoot, buigt uw vingertopje te ver door. Dit zorgt ervoor dat de strekpees van uw laatste kootje afscheurt. De pees kan met of zonder botfragment afscheuren.

Welke behandelingen zijn er mogelijk?

Als de arts een malletvinger bij u vaststelt en alleen de pees is afgescheurd, krijgt u een spalk. Deze houdt uw vingertopje gestrekt. De spalk draagt u zes tot twaalf weken. Ook wijst de arts u door naar een handtherapeut. Soms kan er bij de stoot een stukje bot afscheuren. Een klein stukje bot wordt ook met een spalkje behandeld. Als dit stukje bot wegkantelt of te groot is, kan uw arts besluiten dat u een operatie krijgt. Dit gebeurt onder meestal onder verdoving van de arm of onder narcose. Ook na een operatie krijgt u een doorverwijzing naar de handtherapeut. Voor de behandeling van een malletvinger kunt u terecht bij Rijnstate Clinics.

Wilt u meer weten over de behandelingen van een malletvinger? Kijk dan op de website van Rijnstate Clinics.

Behandeling bij Rijnstate Clinics

Rijnstate Clinics is onderdeel van Rijnstate. Bij Rijnstate Clinics zijn we gespecialiseerd in planbare zorg. Planbare zorg is zorg die medisch gezien geen spoed heeft. Maar vaak voor de beleving van de patiënt wel spoed heeft. We bieden de beste medische zorg met snelle toegangstijden, de beste medisch specialisten en een vast zorgteam. Met de vertrouwde expertise en het hoogwaardige operatiekamercomplex van Rijnstate zijn we er voor iedereen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: