Orthopedie
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend

Schouderspreekuur

Wanneer u pijn en klachten aan uw schouder heeft, kan dit zeer veel invloed hebben op uw dagelijks leven. Gelukkig gaan de meeste schouderklachten vanzelf over, maar soms blijft de pijn bestaan en komt u er samen met de huisarts of de fysiotherapeut niet uit. Dan kunt u terecht op het schouderspreekuur van Rijnstate.

Pijn in de schouder kan verschillende oorzaken hebben:

Gespecialiseerde orthopedisch chirurg

Tijdens het schouderspreekuur kunnen patiënten met schouderproblemen terecht bij een gespecialiseerde orthopedisch chirurg. Er wordt altijd een röntgenfoto van uw pijnlijke schouder gemaakt (tenzij dit kort van te voren nog door de huisarts is gedaan). Tijdens het spreekuur wordt u onderzocht door de orthopedisch chirurg. Tijdens het spreekuur kan er direct ook een echo van de schouder worden gemaakt door een gespecialiseerd radioloog. Op deze manier verwachten we tijdens het spreekuur de oorzaak van uw pijnklachten te kunnen vaststellen en direct een gerichte behandeling te adviseren.

Behandeling

Afhankelijk van de resultaten van het onderzoek adviseert de orthopedisch chirurg een behandeling. De orthopeed bespreekt met u de mogelijkheden tijdens uw bezoek.

In veel gevallen adviseert de orthopedisch chirurg u fysiotherapie. Hiervoor verwijzen wij door naar een fysiotherapeut van de Werkgroep Schouder Elleboog Gelderland (WSEG). Dit is een netwerk van fysiotherapeuten in en rondom Arnhem die veel ervaring hebben met de behandeling van schouderklachten. De orthopeed kan ook een injectie met een irritatie-remmend middel adviseren. Tijdens het spreekuur kan deze injectie direct worden geplaatst. En als laatste optie kan de orthopeed een operatie adviseren.

Werkgroep Schouder Elleboog Gelderland (WSEG)

Bij de behandeling van schouderklachten speelt de fysiotherapeut meestal een belangrijke rol. Schouderklachten zijn vaak hinderlijk en kunnen lang aanhouden. Daarom is een verwijzing naar een fysiotherapeut met de juiste kennis en ervaring belangrijk. Maar welke fysiotherapeut is dit?

In samenwerking met de vakgroep Orthopedie is de Werkgroep Schouder Elleboog Gelderland opgezet. Dit is een netwerk van gespecialiseerde schouder- en elleboogfysiotherapeuten. Al deze fysiotherapeuten zien een minimaal aantal schouderpatiënten per jaar en voldoen aan scholingscriteria voor schouderpathologie. Het doel van de werkgroep is om patiënten met schouder- en/of elleboogklachten optimaal te kunnen begeleiden naar herstel.

Lees meer op de website www.wseg.nl. Op deze website vindt u onder andere een overzicht van de fysiotherapeuten die onderdeel zijn van het netwerk en waar zij gevestigd zijn.

Afspraak maken

Voor een consult bij het schouderspreekuur heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts. Met een verwijzing kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 088 - 005 7744 of via Mijn Rijnstate.

Meer informatie

Hier vindt u filmpjes en/of websites.
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: