Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Vervanging heupprothese

In overleg met de orthopedisch chirurg heeft u besloten dat uw heupprothese vervangen wordt. We noemen dit een revisieoperatie. Hier vindt u meer informatie over de operatie, uw opname in het ziekenhuis en het herstel.

Lees alle informatie over de vervanging van uw heupprothese

    De levensduur van een heupprothese is aanzienlijk verbeterd in de laatste jaren. Toch kan het gebeuren dat uw heupprothese na verloop van tijd problemen geeft. Denk hierbij aan het loslaten of slijtage. U merkt dit door een klikkend gevoel in de heup, stijfheid, (toenemende) pijn in de lies, uw bil of het bovenbeen.

    Heeft u last van (één van) deze klachten? Maak dan een afspraak met uw orthopedisch chirurg voor nader onderzoek.

    Door de operatie kan er vochtophoping ontstaan in uw geopereerde been. Het kan weken tot enkele maanden duren voordat deze zwelling helemaal is verdwenen. De zwelling is over het algemeen 's avonds het grootst en neemt af als u uw oefeningen goed blijft doen en u uw been in rust hoog legt op een stoel of kruk.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: