Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Heupartrose

Het kraakbeen van uw heupgewricht kan worden aangetast door slijtage. Dit noemen we artrose. Hierdoor kunt u pijn in uw heup krijgen. Het kan ook leiden tot kraken en een verminderde functie van de heup. Hier vindt u meer informatie en leest u hoe wij u kunnen behandelen.

Hoe ontstaat artrose?

Artrose komt voornamelijk op oudere leeftijd voor. Hoe artrose ontstaat, is niet precies bekend. Verschillende factoren zijn daarop van invloed. Mogelijke oorzaken van artrose in uw heup zijn bijvoorbeeld aangeboren afwijkingen, langduren overbelasting (door zwaar werk) en reumatoïde artritis. Een oud letsel kan ook de oorzaak van artrose zijn. Denk daarbij aan beschadiging van uw heup door breuken of ontstekingen.

Hoe kunnen we u behandelen?

De behandeling van heupartrose bestaat meestal uit medicatie en/of fysiotherapie en advies over leefregels.

Lees meer over de behandeling van artrose in de heup

Operatie

Soms is een operatie de enige oplossing. Dit heeft te maken met de mate van artrose, of medicijnen en fysiotherapie nog verlichting brengen en of uw beweeglijkheid afneemt. Dan krijgt u een kunstheup. Dit noemen we een heupprothese. Hiervoor kunt u terecht bij Rijnstate Clinics.

Wilt u meer weten over een heupprothese? Kijk dan op de website van Rijnstate Clinics.

Behandeling bij Rijnstate Clinics

Rijnstate Clinics is onderdeel van Rijnstate. Bij Rijnstate Clinics zijn we gespecialiseerd in planbare zorg. Planbare zorg is zorg die medisch gezien geen spoed heeft. Maar vaak voor de beleving van de patiënt wel spoed heeft. We bieden de beste medische zorg met snelle toegangstijden, de beste medisch specialisten en een vast zorgteam. Met de vertrouwde expertise en het hoogwaardige operatiekamercomplex van Rijnstate zijn we er voor iedereen.

 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: